Ελλάδα|19.09.2019 22:56

Η δύσκολη ζωή των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της γραμμής (vid)

Newsroom

Φθάνουν καθημερινά στα ομορφότερα νησιά της χώρας, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να δουν τίποτα άλλο εκτός από το λιμάνι. Η κάμερα του ΑΝΤ1…. ταξίδεψε μαζί με τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της γραμμής.

Ο κ. Γιώργος είναι ένας από τους χιλιάδες «φυλακισμένους του καλοκαιριού», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Για παραπάνω από τρεις ολόκληρους μήνες μένει μακρυά από την οικογένειά του και το σπίτι του είναι το πλοίο της γραμμής. Δύο φορές την ημέρα, πάνω κάτω στις Κυκλάδες, παρότι θα περάσει από τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, δεν θα καταφέρει ούτε στο λιμάνι να κατέβει. Κι ας ταξιδέψει με χιλιάδες τουρίστες, εκείνος διακοπές δεν θα κάνει.

Πολλοί θα βρουν εργασιακό καταφύγιο στα πλοία της γραμμής, κυρίως κατά την τουριστική περίοδο. Θα βγάλουν ναυτικό φυλλάδιο και θα μπουν σε έναν λαβύρινθο καμπινών και πολυόροφων καταστρωμάτων προκειμένου να βρουν διέξοδο στην ανεργία. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα πλοία της γραμμής οι αποδοχές είναι αρκετά καλές, ενώ οι απαιτήσεις είναι αυξημένες ιδιαίτερα των Ελλήνων επιβατών.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ:

ναυτικοίπλοίαλιμάνι