Ελλάδα|04.10.2019 11:09

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα στην Ήπειρο με κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, έχουν δημιουργήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα από το πρωί. Στο Κάτω Ζάλογγο έχει σημειωθεί κατολίσθηση, που καταπλάκωσε ένα Ι.Χ. και τα συνεργεία της περιφέρειας, εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, καθώς και την ανάσυρση του αυτοκινήτου που έχει εκτραπεί της κυκλοφορίας. 

Σε πολλά σημεία στα Τζουμέρκα, φερτά υλικά έχουν γεμίσει το οδόστρωμα, όπως επίσης στους Φιλιάτες και στο ορεινό δίκτυο της Άρτας και για τον ίδιο λόγο με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη επαρχιακή οδό Άρματα Κόνιτσας στα Γιάννενα. Βράχια έχουν πέσει στο οδόστρωμα στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου, από το Δρίσκο μέχρι την Μπαλντούμα και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν ως χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους, υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που σταδιακά αποκαθίσταται. Οι αρχές της Ηπείρους που βρίσκονται επί ποδός από χθες το βράδυ, επισημαίνουν ότι επειδή η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις κλπ. για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

διακοπή ηλεκτροδότησηςκατολίσθηση βράχωνΉπειρος