Ελλάδα|24.10.2018 21:59

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια

Newsroom

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πειραιά πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι επτά υπήκοοι Πακιστάν, ένοικοι διαμερίσματος στη Νίκαια, όπου εντοπίστηκαν 317 λαθραίες συσκευές καπνού. Μαζί τους βρισκόταν και ο 34χρονος αστυνομικός που βρέθηκε χτυπημένος και δεμένος από συναδέλφους του στο ίδιο διαμέρισμα. 

Μετά από πολύωρες καταθέσεις ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 34χρονου αστυνομικού. 

Τι δήλωσε η συνήγορος του αστυνομικού

Μετά το τέλος των απολογιών των εμπλεκόμενων προσώπων, η δικηγόρος του αστυνομικού είχε συνομιλία με τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η απόφαση για την προσωρινή κράτηση του πελάτη της, ελήφθη καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση του έργου της προανάκρισης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός θα μπει ξανά στο νοσοκομείου όπου και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του

Όπως ανέφερε η δικηγόρος, ο αστυνομικός στην κατάθεση του είπε ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, επειδή ακολούθησαν τους Πακιστανούς, όταν κατάλαβε πως συμβαίνει κάτι ύποπτο. Σύμφωνα με τον 34χρονο όταν έγινε αντιληπτός από τους αλλοδαπούς, τον ακινητοποίησαν, τον έβαλαν στο διαμέρισμα, τον έδεσαν και τον χτύπησαν. 

Η εκδοχή των Πακιστανών 

Οι επτά Πακιστανοί κατέθεσαν τη δική τους εκδοχή. Φέρεται να υποστήριξαν ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, τέσσερις κουκουλοφόροι  - ο ένας εξ αυτών κρατούσε σιδερολοστό οικοδομής - πήδηξαν στο διαμέρισμα από ένα παράθυρο, τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν τα χέρια με ταιράπ. Στη συνέχεια άρχισαν να τους αποσπούν κούτες με τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι ένας ομοεθνής τους κατάφερε να λυθεί από το ταιράπ και επιτέθηκε σε έναν από τους δράστες που είχε μείνει στο διαμέρισμα. Με τη βοήθεια των υπολοίπων των έδεσαν με ένα σεντόνι. Στην κατάθεσή τους είπαν ότι οι άλλοι τρεις κουκουλοφόροι διέφυγαν με αυτοκίνητο έχοντας μαζί τους τα κλοπιμαία. 

Αναγνώρισαν τον αστυνομικό

Στην κατάθεσή του οι επτά Πακιστανοί αναγνώρισαν τον 34χρονο αστυνομικό και είπαν ότι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους στον χώρο βρήκαν και τις τέσσερις κουκούλες τύπου full face που φέρεται ότι φορούσαν οι δράστες. Ο συνήγορος τους υποστήριξε ότι οι πελάτες του είναι τα θύματα της υπόθεσης.

Οι πέντε εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλοι δύο θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι για άλλη όμως υπόθεση.

Νίκαιααστυνομικός