Ελλάδα|03.01.2020 12:01

Βόλος: Στη φυλακή ο «άπορος» που αγόραζε το ένα σπίτι μετά το άλλο!

Newsroom

Στον ανακριτή Βόλου απολογούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ συνοδεία αστυνομικών οι εννέα συλληφθέντες μετά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο. 

Μέχρι και τις 21.30 χθες το βράδυ της Πέμπτη είχε εκδοθεί απόφαση προφυλάκισης για τον αρχηγό της 5μελούς εγκληματικής οργάνωσης, έναν 67χρονο Βολιώτη, που ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, προχωρούσε σε αγορές ακινήτων και έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος για να μη κινεί υποψίες. Απόφαση προφυλάκισης με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εκδόθηκε και για τον 65χρονο κάτοικο Αθήνας που συνελήφθη σε μπλόκο στη Λάρισας το Σάββατο το απόγευμα να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένη στον αεραγωγό του ΙΧ του, ποσότητα ηρωίνης βάρους 560 γραμμαρίων. Οι δύο από τις τρεις γυναίκες, μέλη της συμμορίας, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου, εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 67χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Είπε πως ήξερε τους συλληφθέντες, καθώς στο παρελθόν ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όμως από τον Οκτώβριο έχει σταματήσει τη χρήση. Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, 55χρονος Βολιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησε στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων μετά από δύο περίεργες αγορές ακινήτων του 67χρονου. Δουλεύοντας συστηματικά την υπόθεση οι αστυνομικοί έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή την επιχείρηση το Σάββατο με το μπλόκο στη Λάρισα. Οι συλλήψεις των υπολοίπων ατόμων ήταν θέμα χρόνου. Οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε δέκα σπίτια και προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου

φυλακήΒόλοςσυσσίτια