Ελλάδα|05.12.2018 13:40

Ηγουμενίτσα: Άλογο σε... βουλκανιζατέρ για τις πρώτες βοήθειες (pics)

Τίμος Φακαλής

Σε… συνεργείο φορτηγών για τις πρώτες βοήθειες κατέληξε ένα σοβαρά τραυματισμένο άλογο μετά από μετωπική σύγκρουση  που είχε με οδηγό μηχανής το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας-Σαγιάδας, λίγο μετά τη Νέα Σελεύκεια. 

Το τροχαίο ατύχημα έγινε μπροστά από συνεργείο φορτηγών. Ο ιδιοκτήτης του Σπύρος Σωτηράκης αντίκρυσε την επόμενη μέρα του ατυχήματος το τραυματισμένο άλογο ξαπλωμένο δίπλα στο δρόμο. Άμεσα ο κ. Σωτηράκης μαζί με τέσσερις ακόμη πολίτες τοποθέτησαν το άλογο πάνω σε παλέτες και με τη βοήθεια κλαρκ το μετέφεραν μέσα στο συνεργείο.

Αφού το σκέπασαν με κουβέρτες του έδωσαν φαγητό και νερό. Μέλη του φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας  αλλά και δύο κτηνίατροι της περιοχής  επισκέφθηκαν το άλογο στο βουλκανιζατέρ και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο τραυματισμένο ζώο βάζοντας του όρο ενώ εξέτασαν και την κατάσταση του. 

«Το λυπήθηκα όταν το είδα παρατημένο στο δρόμο να τυραννιέται. Μαύρισε η ψυχή μου. Μακάρι να μπορέσει να γίνει καλά και να ξαναχλιμιντρίσει» είπε στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Σπύρος Σωτηράκης

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί το συνεργείο φορτηγών για να εξετάσει το άλογο ακόμη ένας κτηνίατρος-πιο εξειδικευμένος- προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σχετικά με την τύχη του αλόγου.  

Το τροχαίο

Ο οδηγός της μηχανής, κινούμενος στην Εθνική Οδό, αντίκρισε ξαφνικά μπροστά του και πάνω στο οδόστρωμα ένα μαύρο άλογο και σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό, δεν κατάφερε να...  το αποφύγει έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο ζώο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ο οδηγός της μηχανής, στο οποίο χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση. Σοβαρά τραυματίστηκε και το άλογο, σπάζοντας το πίσω δεξί του πόδι.

Ηγουμενίτσατροχαίοάλογο