Ελλάδα|10.12.2018 18:18

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ Αλβανός που είχε στην κατοχή του 105 κιλά χασις

Newsroom

Αλβανός που είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του για κλοπές και ληστείες, συνελήφθη στη Θεσπρωτία με 105 κιλά χασίς και ένα πιστόλι τύπου «Tokarev», με 5 σφαίρες στην θαλάμη.

Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, σε διαφορετική περίπτωση εκείνος θα άνοιγε πυρ εναντίον τους, αφού είχε το πιστόλι αφημένο στη θέση του συνοδηγού, έτοιμο για χρήση. Ο 34χρονος Αλβανός εντοπίστηκε στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας και στο Ι.Χ. του μετέφερε 100 δέματα με χασίς συνολικού βάρους 105 κιλών.

Στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου έδειξε στους αστυνομικούς πλαστά χαρτιά, είχε μάλιστα διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα, αλλά και σε έδαφος Σένγκεν. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί από τις αλβανικές φυλακές, όπου είχε φυλακιστεί για κλοπές και ληστείες.

Τα ναρκωτικά τα είχε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά και στο πορτ-μπαγκάζ, χωρίς να έχει πάρει μέτρα απόκρυψής τους, ενώ το όπλο το είχε στη θέση του συνοδηγού.

Σε βάρος του δράστη, που μίσθωσε το Ι.Χ. από εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων με σκοπό την μεταφορά των ναρκωτικών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού τύπου και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΑλβανόςχασίςΘεσπρωτία