Ελλάδα|30.03.2020 12:20

Δήμος Νάουσας: Προχωρά στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με την εφαρμογή του συστήματος ο Δήμος Νάουσας προχωρά σταδιακά στον ψηφιακό του μετασχηματισμό, με στόχο τόσο την ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του, όσο και την μείωση της γραφειοκρατίας, με την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.

Η δημοτική αρχή Νάουσας έπειτα αίτημα που κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2019 για την ένταξη στο εν λόγω σύστημα, έλαβε πρόσφατα το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εσωτερικών και προχωρά στην πλήρη εφαρμογή του στις υπηρεσίες του Δήμου.

Αντικαθιστώντας την έντυπη αλληλογραφία

Το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2018 αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Πρόκειται για ένα σύστημα συνολικής βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών, αποτελεσματικότερο, ταχύτερο, ασφαλέστερο και πιο διαφανές, με το οποίο προκύπτουν σημαντικά οφέλη και η εξοικονόμηση πόρων.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, ενώ την εκπαίδευση του προσωπικού θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και στελέχη του Δήμου Νάουσας.

Με αφορμή την εφαρμογή του συστήματος «ΙΡΙΔΑ» ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε: «Προχωράμε με σταθερά βήματα για να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο, σύγχρονο, λειτουργικό και πιο «πράσινο» δήμο. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά από την λειτουργία της «ΙΡΙΔΑΣ», αφού θα μειωθούν οι ανάγκες για εκτύπωση και χρήση χαρτιού, θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι και θα εξαλειφθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Η ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων στις υπηρεσίες του δήμου «ανοίγει» τον δρόμο για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, με στόχο την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Δήμος Νάουσαςυπουργείο Εσωτερικών