Υγεία|23.09.2020 09:41

Κορονοϊός: Πυρετός προετοιμασίας στο ΕΣΥ πριν το κρίσιμο δεκαήμερο στην Αττική

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με την αγωνία μην αυξηθούν περαιτέρω τα περιστατικά covid-19 και «μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία, ζουν τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και οι Διοικητές Νοσοκομείων. Γι αυτό και έχουν επιδοθεί στην προετοιμασία των νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπισθούν πολλαπλά περιστατικά της επιδημίας.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να εστιάσουν τώρα όλες οι υγειονομικές Αρχές στην προετοιμασία του συστήματος υγείας, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες θα πρέπει να μεταχρονολογηθούν. Άλλωστε, το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται κρίσιμο ειδικά για την Αττική, αφού θα κριθεί εάν τα μέτρα που ελήφθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου είναι αποτελεσματικά και θα υπάρξει κάμψη του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα Κέντρα Υγείας

Στόχος είναι να μπουν στη μάχη και τα Κέντρα Υγείας και να τεθούν σε 24ωρη λειτουργία ορισμένα σε μεγάλες περιοχές, προκειμένου οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού να απευθύνονται πρώτα εκεί πριν καταλήξουν στα νοσοκομεία, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρχει συνωστισμός και λόγω των περιστατικών γρίπης που θα προκύψουν από τον ερχόμενο μήνα.

Γεγονός πάντως καθόλου εύκολο λόγω και των ελλείψεων προσωπικού όπως καταγγέλλουν τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πάντως διαβεβαίωσε χθες ότι προετοιμάζονται τα Κέντρα Υγείας. Όπως είπε: «Έχουμε ήδη περισσότερα από 310 Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν οι συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαχείριση υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Υπάρχουν πλέον Κέντρα Υγείας, και κάθε μέρα αυξάνονται τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Περιφέρεια, τα οποία μπορούν να κάνουν αξιολόγηση, διαλογή και διαχείριση περιστατικών και θα κάνουν και διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον χρειάζεται και τηρούνται τα κριτήρια».

γρίπηΕΣΥΚορονοϊόςκρούσματαΜΕΘκέντρα υγείας