Υγεία|23.09.2021 23:46

Σερ Τζον Μπελ: Ο κορονοϊός θα μπορούσε να μοιάζει με γρίπη μέχρι την άνοιξη

Newsroom

Ο κορονοϊός θα μπορούσε να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους, καθώς η ανοσία των ανθρώπων στον ιό ενισχύεται από τα εμβόλια και την έκθεση, σύμφωνα με έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα.

Ο καθηγητής Σερ Τζον Μπελ , ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca, δηλώνει στο Times Radio ότι η χώρα «έχει ξεπεράσει τα χειρότερα» και τα πράγματα «θα είναι μια χαρά» μόλις περάσει ο χειμώνας.

Μίλησε αφού η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία σχεδίασε το εμβόλιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η Covid-19 είναι πιθανό να γίνει όπως άλλοι εποχικοί κορονοϊοί που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, καθώς η ανοσία του πληθυσμού αυξάνεται και ο ιός εξελίσσεται.
Σύμφωνα με το BBC μιλώντας στο Times Radio, είπε: «Αν δείτε την πορεία στην οποία βρισκόμαστε, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν πριν από έξι μήνες».

«Έτσι, η πίεση στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αν κοιτάξετε τους θανάτους από το Covid, τείνουν να είναι πολύ ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν είναι απολύτως σαφές ότι ο κορονοϊός ήταν αυτό που προκάλεσε όλους αυτούς τους θανάτους», τόνισε.

«Και νομίζω ότι αυτό που θα συμβεί είναι, ότι θα υπάρχει αρκετή έκθεση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, μπορούμε να δούμε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι αρκετά υψηλοί, ότι ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν κάνει δύο εμβόλια, έχουν μια μικρή συμπτωματολογία, ή ούτε καν συμπτωματολογία - ή απλά έχουν ασυμπτωματική μόλυνση, αυτό θα προσθέσει στην ανοσία μας σημαντικά, οπότε νομίζω ότι οδεύουμε προς τη θέση που περιγράφει η Σάρα, πιθανόν μέχρι την επόμενη άνοιξη», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τον χειμώνα για να φτάσουμε εκεί, αλλά νομίζω ότι θα είναι μια χαρά», είπε.

Όλες οι ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Πού παρατείνονται μέτρα

Το αντίο του Τσίπρα στη Μέρκελ - Η εξομολόγηση και το δείπνο σε ψαροταβέρνα του Πειραιά

Κομοτηνή: Στο δρόμο 1.400 οικογένειες παλιννοστούντων

ΕΝΦΙΑ 2021: Πληρωμή, δόσεις, έκπτωση με κωδικούς taxisnet στο myaade.gr

Κορονοϊόςμετάλλαξη Δέλτακρυολόγημαεμβόλιο