Υγεία|13.06.2022 13:40

Μεταδίδεται η ευλογιά των πιθήκων μέσω του αέρα; Τι απαντά ο Μαγιορκίνης

Newsroom

Μία ανάρτηση για τα στοιχεία που, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει γνωστά στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων έκανε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σαφής μείωση του αριθμού των διαγνώσεων άρα, επισήμανε, ότι το βασικό σενάριο δεν είναι άλλο από την έξοδο από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

«Το βασικό σενάριο της εξόδου από εκθετική αύξηση που περιέγραψα πριν από καιρό επιβεβαιώνεται καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουμε σαφή μείωση του ρυθμού αύξησης των διαγνώσεων. Αυτό δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού σε καμία περίπτωση, αλλά σαφή ένδειξη περιορισμού των μεταδόσεων και μείωσης του ενεργού αριθμού αναπαραγωγής (Rt).

Σχετικά με την αερομετάδοση

Σχετικά με τη συζήτηση για αερομετάδοση της συγκεκριμένης νόσου. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καθόλου ενδείξεις για αυτή την οδό σε ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Σε τεχνητές συνθήκες το γνωρίζουμε ότι μπορεί να μεταδοθεί με αερόλυμα, δεν είναι κάποια νέα γνώση!

Η αερομετάδοση σε αυτούς τους ιούς σχετίζεται με βαριές κλινικές εικόνες, τόσο στον μεταδότη όσο και στον λήπτη, που, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει», σημειώνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Όλες οι ειδήσεις

Τα πρώτα συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών εκλογών: Νικητές, χαμένοι και διακυβεύματα – Ο ενισχυμένος Μελανσόν και οι πονοκέφαλοι του Μακρόν

Μετά τον Ερντογάν, τα τουρκικά ΜΜΕ παίρνουν ξανά τη σκυτάλη των απειλών: «Θα φτάσουμε την Ελλάδα στην Αδριατική»

Φόβοι για 6ο κύμα κορονοϊού από τους ειδικούς: Εξαιρετικά νοσογόνα τα στελέχη Όμικρον 4 και Όμικρον 5

Chatbot της Google απέκτησε συνείδηση; Η αποκάλυψη τεχνικού που τον έθεσε σε αναγκαστική άδεια

ευλογιάπίθηκοιΓκίκας Μαγιορκίνηςειδήσεις τώρα