Υγεία|29.06.2022 11:28

Γιατί δεν θα κάνει τέταρτη δόση εμβολίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης – Ποιος ο λόγος

Newsroom

Σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, «δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», εκτιμώντας σε αυτό το πλαίσιο πως «η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποκλιμάκωση».

Γιατί ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν θα κάνει την τέταρτη δόση εμβολίου

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης εμβολίου, λέγοντας ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται». Και όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν. Όσο για τον γενικό πληθυσμό «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση».

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα ή μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, ο Μαγιορκίνης αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν (στα εμβολιαστικά κέντρα) να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση εμβολίου, δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα την κάνει, ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα, συνιστώντας στο κόσμο να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του κ. Ερντογάν» - Πώς αποτιμά η Αθήνα το «ναι» της Τουρκίας για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν»: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από φθινόπωρο

Ταυτότητες και διπλώματα και στο κινητό: Από πότε – Τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ιστορικό βήμα από την ΕΕ: Από πότε καταργούνται de facto οι πωλήσεις οχημάτων βενζίνης και ντίζελ

τέταρτη δόση εμβολίουΚορονοϊόςκρούσματακυβέρνησηΓκίκας Μαγιορκίνηςειδήσεις τώρα