Υγεία|11.01.2023 16:50

Παιδίατροι προειδοποιούν: Τα παιδιά δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το μολύβι λόγω… εθισμού στην τεχνολογία!

Newsroom

Τις τελευταίες δεκαετίες τα παιδιά παίρνουνε όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή κάτι που έχει αποδειχθεί αρνητικό για την ίδια τους την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη η υπερβολική χρήση τηλεφώνων και υπολογιστών από τα παιδιά εμποδίζει την ανάπτυξη των μυών των δακτύλων και των χεριών. Οι παιδίατροι προειδοποιούν ότι ήδη τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν ακόμα και το μολύβι. Οι παιδίατροι τονίζουν ότι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας δεν μπορούν να κρατήσουν το μολύβι στο χέρι τους. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο.

Σύμφωνα με το Top Albania Radio, η παιδίατρος Sally Payne από τον οργανισμό «Heart of England NHS Trust», τονίζει ότι: Τα παιδιά δεν έχουν τη δύναμη και την επιδεξιότητα που είχαν πριν από δέκα χρόνια. Δεν έχουν αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για εργασία και μάθηση.

Η ίδια προτείνει αντί για tablet ή τηλέφωνο, οι γονείς να μάθουν τα παιδιά τους να παίζουν το παιχνίδι με το σχηματισμό κύβων, να γράφουν και να χρωματίζουν.

Εξαιτίας αυτού του τρόπου εκπαίδευσης, όλο και περισσότερα παιδιά όταν ξεκινούν το σχολείο πρέπει να πάνε σε εργοθεραπεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδίατροιειδήσεις τώρατεχνολογίαΜολύβι