Υγεία|02.05.2023 16:09

Στο γηροκομείο και με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ: Η ρύθμιση Πλεύρη για τους ηλικιωμένους

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν πλέον να φιλοξενούνται στα γηροκομεία οι ηλικιωμένοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν συμβάσεις του Οργανισμού με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα όμως ήταν οι συγγενείς να αναγκάζονται να πληρώνουν όλο το ποσό για τη διαβίωση από την τσέπη τους, ποσό ιδιαιτέρως υψηλό στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων να μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, «εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας ημερήσιο τροφείο» όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο» Σπύρο Χαμακιώτη και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σολδάτο, οι οποίοι ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για τη δυνατότητα που τους παρείχε για να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θάνος Πλεύρηςειδήσεις τώραΓηροκομείοΕΟΠΥΥ