Υγεία|04.05.2023 15:56

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Συνεχίζουν να σαρώνουν οι ελλείψεις φαρμάκων – Τι ζητά ο κλάδος

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Άδεια ράφια συνεχίζουν να έχουν στα φαρμακεία τους οι φαρμακοποιοί με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των ασθενών που ψάχνουν από περιοχή σε περιοχή να βρουν τα απαραίτητα σκευάσματα.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, «οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ενώ ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών είναι πιο ορατός από ποτέ».

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, οι εταιρείες ήδη ενημερώνουν ότι για διαφόρους λόγους αδυνατούν να εφοδιάσουν την αγορά με τα απαραίτητα φάρμακα. Οι συνεχιζόμενες παράλληλες εξαγωγές εντείνουν περισσότερο το πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα φάρμακα με αποφάσεις των εταιρειών, αποσύρονται από την Ελληνική αγορά».

Ο κλάδος ζητά από την πολιτεία να παρέμβει, ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι πολίτες να βρίσκουν τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία τους.

Ο ΕΟΦ επίσης οφείλει «να σταματήσει την έγκριση των παράλληλων εξαγωγών όλων των φαρμάκων και να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι, ότι η υγεία των πολιτών είναι υπεράνω πειραματισμών και κερδών» αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ελλείψεις φάρμακαελλείψεις φαρμάκωνειδήσεις τώραελλείψειςφαρμακείαφάρμακα