Υγεία|15.08.2023 16:45

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ήπειρο

Newsroom

Δύο είναι στο σύνολό τους τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν εντοπιστεί στην Ήπειρο, καθώς τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε ακόμα ένα περιστατικό στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για ηλικιωμένο ο οποίος διακομίστηκε από την Άρτα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι και η 88χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα προέρχεται από την Άρτα αν και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των 2 κρουσμάτων.

Κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση. Τα έτη 2010-2014 και 2017-2022 καταγράφηκαν κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε διάφορες περιοχές (και) της χώρας μας, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ κυκλοφορία του ιού έχει καταγραφεί σε όλες τις Περιφέρειες. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί και στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου, είναι πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες, κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2023 (καθώς και σε επόμενες περιόδους), κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

ειδήσεις τώρακρούσματαιός Δυτικού ΝείλουΉπειρος