Υγεία|14.09.2023 07:05

ΕΟΔΥ: Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Οργανισμού με Πρόεδρο τον καθηγητή Χατζηχριστοδούλου – Όλα τα ονόματα

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μετά από έντονο παρασκήνιο και την παραίτηση- αποπομπή του τέως πλέον Προέδρου Θεοκλή Ζαούτη, αναλαμβάνει και επισήμως ως Πρόεδρος ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα είναι επικεφαλής του νέου ΔΣ που μετρά συνολικά 7 μέλη και στο οποίο συμμετέχει και ο πρόσφατα διορισθείς Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ Στέλιος Ορφανός.

Το ΦΕΚ με τον διορισμό τόσο του Προέδρου όσο και του νέου ΔΣ, δημοσιεύτηκε μέσα στη νύχτα, γεγονός προφανώς καθόλου τυχαίο λόγω και της παρασκηνιακής διεργασίας που προηγήθηκε με την απομάκρυνση ουσιαστικά του κ.Ζαούτη, ο οποίος να σημειωθεί ότι είχε περιθωριοποιηθεί ακόμη και από το θέμα της καταστροφικής πλημμύρας στη Θεσσαλία.

Όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, οι σχέσεις Ζαούτη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν εδώ και πολύ καιρό ιδιαίτερα κακές, από τότε ακόμη που η κ.Αγαπηδάκη ήταν Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Πηγές του ethnos.gr τονίζουν ότι η ίδια ζήτησε από το Μέγαρο Μαξίμου να απομακρυνθεί ο Θεοκλής Ζαούτης, λόγω και της κακής συνεργασίας τους αλλά και επειδή δεν απέδιδε.

Το όνομα άλλωστε του νέου Προέδρου Χρήστου Χατζηχριστοδούλου είχε «κλειδώσει» εδώ και καιρό για τη θέση, ενώ καθόλου τυχαία ορίστηκε επικεφαλής στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη Θεσσαλία πριν ακόμη αποχωρήσει ο Θεοκλής Ζαούτης.

Το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

1. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ του Σπύρου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας - Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Ευσταθίου, Kαθηγητής Εντατικής Θεραπείας - Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ- ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Διευθύνων Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ- ΝΠΙΔ), με αναπληρώτριά του τη ΣΚΟΥΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ του Γεωργίου, Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.

3. ΠΗΡΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου, Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΙΟ του Παναγιώτη, Λοιμωξιολόγο, Παθολογική Κλινική «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER».

4. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ του Νικολάου, Ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.

5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου,  Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή- ΕΚΠΑ.

6. ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χαράλαμπου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας- Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Εμμανουήλ, Παθολόγο- Λοιμωξιολόγο, Πτέραρχο ε.α.

7. ΚΟΚΟΛΕΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Δημητρίου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος -εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου διέπεται από καθεστώς μερικής απασχόλησης. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

  • Του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, και
  •  των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10-11-2025.
ειδήσεις τώραΜέγαρο ΜαξίμουΕΟΔΥΘεοκλής Ζαούτης