Σπουδαία ιατρική επιτυχία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος, από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη, στη χώρα
NewsroomΗ πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα, από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες (02/01), στο Λαϊκό Νοσοκομείο του ΕΣΥ.
Όπως ανέφερε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, «πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας».
Η ανάρτηση Αγαπηδάκη
Αναλυτικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τόνισε σε ανάρτησή της:
«Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.
Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή».
- Σε άλλο χώρο της δίκης των Τεμπών πάνε τους συγγενείς - Απαγορεύονται τα βίντεο και οι φωτογραφίες
- Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο με πλημμύρες από την κακοκαιρία Erminio - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Η παράνομη στάνη με κατσίκες και κοτόπουλα που ήταν στην ταράτσα του 16ώροφου κτιρίου στους Αμπελόκηπους
- Μοναδικό φαινόμενο: Έρχεται ολική έκλειψη ηλίου - Η μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και 100 χρόνια