Υγεία|15.01.2024 07:17

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους διοικητές νοσοκομείων - Οδηγίες για διαχείριση και νέα συστήματα του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Την πρώτη του συνάντηση θα έχει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με όλους τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας την Τετάρτη και μάλιστα στην Πινακοθήκη. Πρόκειται για την πρώτη επαφή του νέου υπουργού Υγείας με τους Διοικητές Νοσοκομείων, σε μία περίοδο μάλιστα που είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων στελεχών στο ΕΣΥ.

Οδηγίες για τη διαχείριση των νοσοκομείων

Ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε για την Τετάρτη τους Διοικητές Νοσοκομείων αλλά και τους Αναπληρωτές, μαζί με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σε μία ευρεία συνάντηση με τη μορφή ημερίδας, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, θα δοθούν οδηγίες για τη διαχείριση των νοσοκομείων αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το που θα πρέπει να κατευθυνθεί το σύστημα Υγείας.

Ενημερώνονται για τα νέα συστήματα του ΕΣΥ

Ταυτόχρονα αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τα νέα συστήματα στο ΕΣΥ, όπως τα ψηφιακά και τα DRGs. Πρόκειται πάντως για την πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση που θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με τα στελέχη του ΕΣΥ από την ημέρα που ανέλαβε και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, σύμφωνα με το ενημερωτικό που εστάλη. Να σημειωθεί ότι και οι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας της κυβέρνησης είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις ταυτόχρονα με όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας, τόσο δια ζώσης όσο και με τηλεδιασκέψεις.

Ενημέρωση διοικητών που είναι υπ' ατμόν

Ωστόσο, το πρόβλημα σε αυτή τη συνεύρεση ή ημερίδα όπως έχει ονομαστεί είναι ότι μεγάλο μέρος των σημερινών Διοικητών Νοσοκομείων πιθανώς να μη βρίσκεται στο ΕΣΥ σε δύο μήνες από σήμερα. Εξάλλου η διαδικασία και ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαρτίου με βάση τις εκτιμήσεις, οπότε και θα προκύψουν νέα στελέχη στα νοσοκομεία.

Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Ο νέος νόμος Κεραμέως και η επιλογή μέσω ΑΣΕΠ αφήνει εκτός συστήματος πολλά σημερινά στελέχη αποκλείοντας τους ακόμη και από τη συμμετοχή, καθώς δεν διαθέτουν πτυχία με συνάφεια αλλά και τον απαραίτητο χρόνο εμπειρίας σε διοίκηση φορέα. Με το σκεπτικό αυτό πολλοί Διοικητές έχουν ήδη …εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία που διοικούν κάνοντας απλή διαχείριση, γεγονός όμως που δυσχεραίνει την εικόνα του ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τους Διοικητές Νοσοκομείων ξεκινά στο ΑΣΕΠ στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 οπότε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00. Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία και οι υποψήφιοι θα υποβληθούν μεταξύ άλλων σε τεστ δεξιοτήτων αλλά και σε προσωπική συνέντευξη.

ΕΣΥΔιοικητές ΝοσοκομείωνΝίκη ΚεραμέωςνοσοκομείαΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραδιοικητές