Υγεία|23.02.2024 09:28

Παγώνη: Να ανησυχούμε για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας;

Newsroom

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη για την έξαρση της Ιλαράς, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να εμβολιαστούν.

«Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής», επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

Η ίδια εξήγησε ότι η ιλαρά «είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα και τόνισε πως είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη «γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα».

Θα πρέπει να ανησυχήσουμε για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας;

Ερωτηθείσα για το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκε αυτή τη φορά σε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε καθησυχαστική.  «Κάθε τόσο έχουμε περιστατικά μηνιγγίτιδας. Φέτος ήταν η χρονιά του στρεπτόκοκκου και της ιλαράς», υπογράμμισε.

Πώς θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία 

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα τα κάνουν οι γιατροί που κάνουν και τα πρωινά, αλλά θα χωρίζονται σε γκρουπ. 

«Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο», σχολίασε. 

μηνιγγίτιδαχειρουργείαΜατίνα Παγώνηειδήσεις τώραιλαρά