Υγεία|06.03.2024 16:00

Απογευματινά χειρουργεία: Σύσκεψη του υπουργείου Υγείας με όλους τους διοικητές νοσοκομείων

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σύσκεψη με τους Διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων αναμένεται να πραγματοποιήσει την Παρασκευή το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κύριο αντικείμενο τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπός είναι να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα νοσοκομεία που σκοπεύουν να ανοίξουν τα απογευματινά χειρουργεία.

Πότε ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία

Μάλιστα εκτίμησε πώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη 15 νοσοκομεία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και αναμένεται να προστεθούν και άλλα.

Παράλληλα γνωστοποίησε πώς το υπουργείο Υγείας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλύπτουν τα έξοδα των ασθενών που διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε εμφατικά πώς δεν πρόκειται να διενεργηθούν μεταμοσχεύσεις στα απογευματινά χειρουργεία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πώς στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί Drgs των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. «Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην μεταρρύθμιση. Τα απογευματινά χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ωράριοαμοιβέςΑπογευματινά χειρουργείαχειρουργείοχειρουργική επέμβασηειδήσειςυπουργείο Υγείαςχειρουργείαειδήσεις τώρα