Γεωργιάδης: 3 στους 4 ογκολογικούς ασθενείς παίρνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΜια νέα φαρμακευτική πολιτική ακόμη και για τους ογκολογικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, σκοπεύει να εφαρμόσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως με βάση τις συνομιλίες που είχε με την Ένωση των Ογκολόγων Ελλάδος, του ζήτησαν να ενεργοποιήσει και πάλι τα ογκολογικά συμβούλια στα νοσοκομεία ώστε να επιλέγονται τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους καρκινοπαθείς. Μάλιστα ο Άδωνια Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι ογκολόγοι του είπαν πως σε 3 στους 4 ογκολογικούς ασθενείς συνταγογραφούνται φάρμακα που δεν χρειάζονται.
Και νέες αυξήσεις στα φάρμακα
Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ίδια εκδήλωση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα ώστε να παραμείνουν στην αγορά και να μην αποσυρθούν. Όπως είπε: « είμαι αποφασισμένος να είμαι πιο δραστικός στο κομμάτι αυτό»,
Να υπενθυμιστεί ότι ήδη έχει κάνει αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα που κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ. Οι τιμές τους μπορούν να αυξηθούν έως 15%.
- Πλημμύρα στη Βάρη: Έψαχνε 4 ώρες τη σύζυγό του και τη βρήκε... πάνω σε δέντρο!
- Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: Προτιμώ να αλλάξει η έδρα - Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη Λάρισα
- Πνιγμός στο Άστρος Κυνουρίας: Ο 53χρονος πριν χάσει τη ζωή του έσωσε παιδί που πάλευε με τα κύματα
- Αποκάλυψη Bloomberg: Ο Τραμπ θέλει «λευκή επιταγή» για στρατιωτική παρουσία - Αυτό είναι το σχέδιο του