Υγεία|10.05.2024 16:31

ΦΣΑ: Έρχεται app στο κινητό για τα εφημερεύοντα φαρμακεία της Αττικής

Newsroom

Έναν νέο σύγχρονο τρόπο αξιοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να μπορούν εύκολα και γρήγορα οι πολίτες να βρίσκουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία στο Λεκανοπέδιο.

Με μία νέα εφαρμογή στο κινητό (app) την οποία μπορούν να κατεβάσουν οι πολίτες στο κινητό τους τηλέφωνο, θα εντοπίζουν ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Μάλιστα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να υπάρχει ισομερής κατανομή των φαρμακείων που θα μένουν ανοικτά, αξιοποιεί ένα ειδικό λογισμικό το οποίο καθορίζει πλέον τις εφημερίες αυτοματοποιημένα.

«Έτσι επιτυγχάνεται η χωροταξική ισοκατανομή των φαρμακείων και η χρονικά αμεσότερη πρόσβαση των πολιτών στα εφημερεύοντα φαρμακεία» σημειώνεται από τον ΦΣΑ.

Οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις εφημερίες με τους εξής τρόπους:

  • από την επίσημη ιστοσελίδα του ΦΣΑ https://fsa-efimeries.gr/
  • στην προθήκη των φαρμακείων όπου υπάρχει ανηρτημένο QR code, για να το σκανάρουν οι πολίτες και να εντοπίζουν το κοντινότερο σε αυτούς εφημερεύον φαρμακείο.
  • με εφαρμογή που οι πολίτες θα κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ειδικότερα: Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο (smartphone) που ονομάζεται FSA-Efimeries (APP STORE ή GOOGLE PLAY) και άμεσα να βρίσκουν ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους.

ειδήσεις τώραφάρμακοεφημερίαφαρμακείαεφαρμογή