Χωρίς συνταγογράφηση από την ΗΔΙΚΑ από Παρασκευή έως Κυριακή: Ο λόγος
NewsroomΧωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων θα μείνουν οι ασθενείς αλλά και οι γιατροί όλης της χώρας από την Παρασκευή έως και την Κυριακή καθώς όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αναμένεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων.
Γι’ αυτό και η πλατφόρμα θα μείνει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για το σύστημα που υποστηρίζεται μέσω των ΑΜΚΑ, κάτι που συμβαίνει τόσο με τη συνταγογράφηση φαρμάκων όσο και των διαγνωστικών εξετάσεων.
Υπό το πρίσμα αυτό θα πρέπει οι γιατροί αλλά και οι ασθενείς να έχουν φροντίσει να έχουν εκδώσει τις συνταγές τους νωρίτερα έως ότου επαναφέρει την ηλεκτρονική της πλατφόρμα η ΗΔΙΚΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», πρόκειται να γίνει μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή, κατά το διάστημα από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00.
Κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο, τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.
- Ξεμένει η Ευρώπη από νερό; Η «καλοκαιρινή παγίδα» και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται βαθιά στη ζώνη κινδύνου
- Ανατριχιαστική μαρτυρία μητέρας που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια με το 18ημερών μωρό της
- Ταράζει τα... γαλάζια νερά επιστολή του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ - Η απάντηση Μαρινάκη
- Συναγερμός στη Γερμανία: Πέντε νεκροί σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας