ΕΟΠΥΥ: Τέλος η Θεανώ Καρποδίνη - Νέος προσωρινός Διοικητής ο Θάνος Ζαμάνης
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΑλλαγή σκυτάλης στον ΕΟΠΥΥ, αφού με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αντικαθίσταται η Θεανώ Καρποδίνη και προσωρινός Διοικητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ Θάνος Ζαμάνης.
Η θητεία της Θεανώ Καρποδίνη έληγε έπειτα από πέντε χρόνια και ενώ πολλοί ανέμεναν ότι θα της δοθεί παράταση ώστε να παραμείνει ως προσωρινή στη θέση της, τελικώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το «πράσινο φως» για την αντικατάστασή της.
Να σημειωθεί ότι επισήμως η θητεία έληγε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026.
Ο κ. Ζαμάνης θα παραμείνει στη θέση του έως ότου προκηρυχθεί η θέση μέσω ΑΣΕΠ και με βάση τον νόμο Κεραμέως. Ο υπουργός Υγείας πάντως σημειώνει εμφατικά ότι «Η διαδικασία προκήρυξης της θέσεως θα προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ βάσει του σχετικού νόμου».
Οι διαμάχες στον ΕΟΠΥΥ
Πάντως, αν για μερικούς θεωρείτο δεδομένο ότι θα παραμείνει η κ.Καρποδίνη στη θέση της, πολλοί ήταν εκείνοι όπως λένε πηγές του ethnos.gr, που ανέμεναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη να πιέσει για την απομάκρυνσή της.
Άλλωστε Άδωνις Γεωργιάδης και Θεανώ Καρποδίνη εδώ και καιρό δεν διατηρούσαν καλές σχέσεις. Παρά τις όποιες προσπάθειες να αποδείξουν ότι συνεργάζονται άψογα, με κοινές εμφανίσεις και κοινές φωτογραφήσεις, οι δύο τους είχαν κάκιστες σχέσεις, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας εδώ και 2 χρόνια όπως είχε γράψει το ethnos.gr αναζητούσε νέο πρόσωπο που να αναλάβει τον μεγαλύτερο οργανισμό υγείας της χώρας, ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Με βάση τις ίδιες πηγές, η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια ο Άδωνις Γεωργιάδης να πάρει το πράσινο φως από το μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να την αντικαταστήσει και να τοποθετήσει στη θέση της τον στενό του συνεργάτη και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Θάνου Ζαμάνη.
Να σημειωθεί πως η Θεανώ Καρποδίνη δεν διατηρούσε καλές σχέσεις ούτε με τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Θάνο Πλεύρη, ενώ με τον δεύτερο είχε έρθει και σε ευθεία σύγκρουση όταν η ίδια απομάκρυνε τον τότε Γενικό Διευθυντή Οικονομικού χωρίς τη συγκατάθεσή του υπουργού Υγείας. Τελικώς ο Θάνος Πλεύρης είχε επαναφέρει τον τότε Γενικό Διευθυντή ως μέλος του ΔΣ.
- Επίσπευση για την υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν: Εξετάζεται ακόμα και εξ αποστάσεως
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Ο ψυχολόγος της Αντιγόνης λέει πως «είχε ενημερώσει την υπηρεσία της και είχε ζητήσει και μετάθεση»
- «Ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου στην Τουρκία: Καταδικάζει τη «Γαλάζια Πατρίδα» - Παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο
- «Ξεσκεπάστηκε» κύκλωμα που παρείχε παράνομα συνδρομητική τηλεόραση: Κέρδη άνω των 7 εκατ. ευρώ