Υγεία|20.06.2019 08:08

Σε αγχώνει η παραλία; 10 συμβουλές για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής

Newsroom

Η απώλεια του βάρους δεν είναι μία μονοσήμαντη διαδικασία. Πρόκειται για μια απόφαση ζωής που θα σου εξασφαλίσει καλή υγεία, ευεξία και θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Για να έχεις επιτυχή έκβαση, χρειάζεται να λάβεις υπόψη κάποιους παράγοντες που αλληλοεπιδρούν και θα εμποδίσουν την προσπάθειά σου εάν δεν τους αντιμετωπίσεις σωστά.

Το βιβλίο της Άννας - Μαρίας Παπίρη που κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου με τίτλο «Η δίαιτα... αλλιώς!» στο «Έθνος της Κυριακής», είναι µια ολιστική προσέγγιση στην απώλεια του βάρους που µε υγιεινό και ασφαλή τρόπο θα σου δώσει αποτελέσµατα µε διάρκεια.  Μέχρι να φτάσει στα χέρια σου, αποκλειστικά με το «Έθνος της Κυριακής», ρίξε μια ματιά στις 10 συμβουλές που ακολουθούν και θα γίνουν ο οδηγός σου για ευεξία και μια καλύτερη ζωή. 

1) Οι αιτίες που σε οδηγούν στην κουζίνα

Μάθε ποιες αιτίες σε οδηγούν στην κουζίνα ή σε κάνουν να τρως υπερβολικά μεγάλες ποσότητες και πολλά λιπαρά. Προσπάθησε να κατανοήσεις ποια είναι η βαθύτερη σχέση σου με το φαγητό.

2) Έλεγξε τη λειτουργία του θυρεοδειδούς σου

Οι εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο των ορμονών του θυροειδούς θα σου δείξουν εάν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του αδένα (υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός). Ο θυροειδής είναι το κέντρο ελέγχου του μεταβολισμού σου και οι ορμόνες που παράγει (Τ4 και Τ3) ρυθμίζουν τον μεταβολισμό όλων των οργάνων του σώματος.

3) Μάθε να ελέγχεις το στρες σου

Ανακάλυψε ποια μέθοδο ελέγχου του στρες θα έχεις πάντα στο τσεπάκι σου. Το στρες σε παχαίνει και τοξινώνει τον οργανισμό σου.

4) SOS η αποτοξίνωση

Φρόντισε να κάνεις αποτοξίνωση και ιδιαίτερα αποτοξίνωση του συκωτιού σου, ώστε να μεταβολίζει σωστά όλες τις κατηγορίες τροφίμων και να αποβάλλει τις τοξίνες.

5) Ειδικές εξετάσεις, οπωσδήποτε

Κάνε ειδικές εξετάσεις για να δεις τη φλεγμονή και γενικότερα την οξείδωση του οργανισμού σου και έλεγξε τον δείκτη γλυκοζυλίωσης.

6) Έχε εικόνα του σακχάρου σου

Έλεγξε το ποσοστό σακχάρου στο αίμα σου πριν και μετά το φαγητό. Κάνε αυτή τη διαδικασία κάποιες ημέρες και κατάγραψε το αποτέλεσμα για να έχεις συνολική εικόνα.

7) Κράτα σε υψηλά επίπεδα τον μεταβολισμό σου

Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού επιτυγχάνεται με έξυπνες κινήσεις που θα βάλεις στη καθημερινότητά σου. Θα βρεις πολλές προτάσεις μέσα στο βιβλίο.

8) «Αγαπημένο μου ημερολόγιο...»

Φρόντισε να κρατάς ημερολόγιο με ό,τι καταναλώνεις μέσα στην ημέρα αλλά και τι άσκηση θα ακολουθήσεις. Θα σου πρότεινα να προετοιμάζεις με αυτό τον τρόπο το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα και όχι να ψάχνεις καθημερινά πόση ενέργεια θα προσλάβεις και πόση θα κάψεις.

9) Ένα βήμα τη φορά

Βάλε εφικτούς στόχους. Ξεκίνησε σταδιακά και κάθε φορά που πετυχαίνεις τον στόχο σου να ανταμείβεσαι με κάτι (ποτέ σε σχέση με το φαγητό) και να συνεχίζεις για τον επόμενο στόχο.

10) Βλέπε μπροστά

Να σου γίνει συνήθεια καθημερινά και πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμά σου για 5 λεπτά να οραματίζεσαι το νέο σου σώμα.

*Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές θα βρεις στο βιβλίο «Η δίαιτα... αλλιώς!», που κυκλοφορεί με το «Έθνος της Κυριακής» (στην έκδοση των 4,25 ευρώ). 

διατροφήΕΘΝΟΣ της Κυριακήςδίαιτα