Υγεία|20.09.2019 16:42

Έκτακτη χρηματοδότηση νοσοκομείων με 54 εκατ. ευρώ για φάρμακα καρκινοπαθών

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με ένα έκτακτο κονδύλι ύψους 54,2 εκατ. ευρώ ενισχύει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες που προέκυψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι προϋπολογισμού των νοσοκομείων για φάρμακα είχαν ήδη τελειώσει σε κάποια νοσοκομεία από τις αρχές καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να πρέπει να εκταμιευθούν άμεσα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Έτσι ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, με μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.


Αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ, ενώ με το κονδύλι αυτό θα καλυφθούν κυρίως ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, «για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών» όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν ανάγκες κυρίως νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς και νήσων) που περιλαμβάνει όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά όπως το Τζάνειο, το Μεταξά καθώς μεταξύ άλλων και το Αττικόν αλλά και το Νοσοκομείο τη Ρόδου αφού η κλινική που εξυπηρετεί ογκολογικούς ασθενείς παρουσίασε σοβαρές ελλείψεις; Φαρμάκων.

Με αφορμή τις ελλείψεις που κατεγράφησαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει ζητήσει από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εβδομαδιαία ενημέρωση για τις σχετικές πιστώσεις φαρμάκων.

νοσοκομείαυπουργείο Υγείαςκαρκινοπαθείς