Υγεία|09.10.2019 19:36

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι εάν χρησιμοποιείτε τάπερ

Newsroom

Αρκετά σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους μπορεί να διατρέχουν όσοι αποθηκεύουν τα φαγητά τους μέσα σε παλιά τάπερ. Σύμφωνα με το health.com, τα γνωστά σε όλους μας πλαστικά δοχεία μπορεί να περιέχουν την δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυανθρακικά πλαστικά (polycarbonate).

Το συγκεκριμένο είδος πλαστικού χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για την κατασκευή τάπερ και μπουκαλιών νερού. Σύμφωνα με έρευνες, η ουσία ΒΡΑ μπορεί να διεισδύσει σε τροφές και τα υγρά και είναι πιθανό σταδιακά να δημιουργήσει επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου.

Οι κατασκευαστές έχουν πλέον σταματήσει να τοποθετούν αυτό το υλικό στα νέα τάπερ, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα ίδια δοχεία για πολλά χρόνια. Μάλιστα, οι συνεχόμενες πλύσεις στο πλυντήριο πιάτων και η τοποθέτησή τους στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να επιταχύνουν την «διαρροή» της χημικής ουσίας. 

Επομένως οι ειδικοί συνιστούν να γίνει έλεγχος και αντικατάσταση των παλιών τάπερ. Ειδικά όσα είναι κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό και έχουν πάνω την σφραγίδα «PC» ή «7» σίγουρα περιέχουν την δηλητηριώδη ουσία.

τάπερ