Υγεία|30.11.2018 13:39

Σπηλιώτης-ογκολόγος: «Σε 10 χρόνια ο καρκίνος θα γίνει σαν τη φυματίωση» (vid)

Newsroom

Ο Ιωάννης Σπηλιώτης, ογκολόγος, ο οποίος υποστήριξε πως σε 10 χρόνια ο καρκίνος θα έχει νικηθεί, φιλοξενήθηκε στο OPEN και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» και εξήγησε ποια είναι τα σημάδια που τον οδηγούν σ’ αυτή τη εκτίμηση.

«Πρώτα απ’ όλα να πω πως δεν είναι προσωπική άποψη, αλλά απόσταγμα μελετών. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα από παντού. Καινοτόμα φάρμακα, νέες τεχνολογίες και η πλήρη ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη, έχουν βοηθήσει πολύ σημαντικά στο σημείο που είμαστε σήμερα. Πράγματι, δίνουμε μεγάλες μάχες.

Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη μάχη, αλλά υπάρχουν και πολλοί που πλέον την κερδίζουν. Παγκοσμίως, σήμερα, 30.000.000 άνθρωποι, νίκησαν τον καρκίνο κι έχουν μια φυσιολογική ζωή. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου, με το τέλος της επόμενης δεκαετίας, όλα δείχνουν ότι ο καρκίνος θα είναι όπως η φυματίωση τη δεκαετία του ’60.

Θυμίζω πως στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι φορείς του AIDS πέθαιναν σε 6 μήνες. Σήμερα αυτό δεν γίνεται. Ετσι θα συμβεί και με τον καρκίνο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παρακολουθήστε όσα ενδιαφέροντα δήλωσε στο OPEN

καρκίνοςγιατρόςογκολόγος