Lifestyle|21.04.2020 17:11

Δέσποινα Βανδή: Ο Φοίβος, η συνεργασία με Βίσση και η πρόταση γάμου από τον Ντέμη

Newsroom

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο εορταστικό «Ενώπιος Ενωπίω» τη Δέσποινα Βανδή. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για τη διαδρομή από τη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης έως τις μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, για το τέλος της συνεργασίας της με τον Φοίβο, αλλά και για την «κόντρα» της με την Άννα Βίσση.

«Δεν υπάρχουν τραγούδια που απέρριψα και μετά έγιναν επιτυχίες επειδή το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου συνδέεται με τον Φοίβο. Ήταν πρωτογενές το υλικό. Υπάρχει ένα τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους ο "Θυμος". Δεν το είπα γιατί ήμουν πάνω στη φάση που έφευγα από τον Φοίβο και δεν ήταν το σωστό timing. Με τον Φοίβο το κεφάλαιο έκλεισε γλυκόπικρα. Δεν νομίζω πως μπορώ να σου πω ότι έγινε εντελώς χαρωπά. Ήταν ένας χωρισμός που έπρεπε να συμβεί. Έπρεπε γιατί είχαμε κάνει ένα κύκλο και οι δύο, που έπρεπε να κλείσει για το καλό και των δυο. Αισθανόμουν πως ήθελα να πω τραγούδια και άλλων συνθετών και αυτό το πράγμα άρχισε λίγο να με πνίγει. Ήθελα πολύ να το κάνω. Δεν αποκλείω να ξανασυνεργαστούμε, τον εκτιμώ αφάνταστα. Του χρωστάω πάρα πολλά. Τον έχω πολύ καλά μέσα μου, γιατί το ζήσαμε αυτό βήμα- βήμα» αποκάλυψε η Δέσποινα Βανδή. 

Για την φημολογούμενη κόντρα με την Άννα Βίσση τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε γνωριστεί και έχουμε κάνει παρέα. Νομίζω ότι αρέσκεται ο κόσμος κάποια στιγμή να χωρίζεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε κάποια πραγματική βάση. Έδινε, αν μπορεί να το πει κανείς, μια θεματολογία στο να ασχολείται, αλλά το καλό είναι ότι ποτέ κανείς δεν στάθηκε σε αυτό και η καθεμία ακολούθησε τον δικό της δρόμο. Ναι, φυσικά θα συνεργαζόμουν μαζί της. Μπορεί να μας δείτε κάποια στιγμή μαζί».

«Στην αρχή έκρυβα από τους γονείς μου ότι τραγουδούσα»

«Τον πρώτο χρόνο το έκρυβα από τους γονείς μου μέχρι που μας έκαναν αφίσα σε ένα τοπικό μαγαζί που δούλευα στη Θεσσαλονίκη και δεν γινόταν να μην τους το έλεγα άλλο. Ήταν πολύ άσχημη η αντίδρασή τους. Θεώρησαν ότι λοξοδρομώ. Το λέω όσο πιο κόσμια μπορώ. Μπαίνοντας στη δισκογραφία, θεωρώ ότι τη μαμά μου την ησύχασε αυτό με κάποιον τρόπο. Ο πατέρας μου με στήριξε από την πρώτη στιγμή. Η μητέρα μου ήταν η πιο δύσκολη και αυστηρή σε αυτή μου την απόφαση» εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια, ενώ αποκάλυψε ότι το επίθετό της το άλλαξε γιατί φοβόταν να μην μάθουν οι γονείς της ότι τραγουδούσε. 

Η πρόταση γάμου και τα 21 χρόνια κοινής πορείας με τον Νικολαΐδη

Πριν από μερικές μέρες, η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης γιόρτασαν 21 χρόνια γνωριμίας. Σημειώνεται ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 17 Ιουνίου του 2003 κάτω από άκρα μυστικότητα και δεν είχε διαρρεύσει καμία φωτογραφία από τον γάμο τους. Μάλιστα, τότε είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το μέγεθος των μέτρων ασφαλείας που είχε πάρει. «Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ευτυχώς που συναντήθηκαν οι ζωές μας και θεωρώ ότι αυτό που έχω γίνει σήμερα το οφείλω και σε πολύ μεγάλο βαθμό σε εκείνον. Την περίοδο που συναντάω εγώ τον Ντέμη είναι ήδη ένας άνθρωπος πολύ πετυχημένος στη δουλειά του, εγώ στην αρχή της επιτυχίας μου. Αυτό που με γοήτευσε στον Ντέμη, πέρα από αυτό που ήταν ποδοσφαιρικά, ήταν πως άρχισα να γνωρίζω στη διάρκεια της σχέσης μας έναν άνθρωπο με φοβερές αξίες, ιδεώδη και αρχές. Ως χαρακτήρες δεν είμαστε πολύ ίδιοι, αλλά στον βασικό άξονα αξιών έχουμε μεγάλη ταύτιση» ανέφερε η διάσημη τραγουδίστρια.

T
T

«Εκείνος ήδη ήταν στην κορυφή, ήξερε να μου πει με άλλα λόγια "μην τρελαίνεσαι με την επιτυχία". Ασφαλώς υπάρχει μια περίοδος χάριτος που μπορεί να μας συνεπάρει όλους η επιτυχία. Ο Ντέμης με γείωνε» τόνισε η Δέσποινα Βανδή, ενώ τον χαρακτήρισε ως καλό πατέρα. «Μεγαλώνοντας είναι ακόμα πιο κοντά στα παιδιά. Τα πρώτα χρόνια τον απασχολούσε πολύ το θέμα της ΑΕΚ. Εμένα η μητρότητα με έβαλε κατευθείαν σε αυτόν τον ρόλο, ο Ντέμης άργησε λίγο. Αλλά έχει πάρα πολύ καλή σχέση και με τα δύο παιδιά».

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μέσα από ένα βίντεο-έκπληξη, ο σύζυγός της, Ντέμης Νικολαΐδης, μίλησε πρώτη φορά για τη γνωριμία τους, τη ζωή τους στη Μαδρίτη και τον τρόπο που της πρότεινε να παντρευτούν, ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι. «Η Δέσποινα είναι μια σπουδαία γυναίκα. Πρώτη φορά την είδα σε μια αφίσα. Μετά πήγα στο μαγαζί. Την πήρα τηλέφωνο από το πουθενά και μετά από τρεις μήνες συναντηθήκαμε. Μου άρεσε. Νέος ήμουν. Κατάλαβα πολύ γρήγορα πως δεν θα είναι κάτι περαστικό. Πέρασαν 21 χρόνια. Είχαμε πει πως θα παντρευτούμε όταν θέλουμε να κάνουμε παιδί. Θυμάμαι πως ήμουν στο γραφείο μου και η Δέσποινα μαγείρευε. Και τη φωνάζω, έρχεται και της λέω: "λέω να παντρευτούμε". Αυτό. Χωρίς να με ταλαιπωρεί κάποια σκέψη, ήθελα να κάνουμε παιδί. Αν και ήμουν νέος για άντρας».

Νίκος ΧατζηνικολάουΝτέμης ΝικολαΐδηςΆννα ΒίσσηΔέσποινα Βανδή