Lifestyle|11.09.2020 14:39

Στην Ακρόπολη ο Μίκι Ρουρκ: 10 πράγματα που δεν ήξερες για τον «σκληρό» του Χόλιγουντ

Newsroom

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε, χθες το απόγευμα, ο Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρουρκ, ο οποίος ξεναγήθηκε στον ιερό βράχο, φορώντας μάσκα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο χολιγουντιανός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς συμμετέχει στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Ποπόβιτς, με θέμα τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Ο Μίκι Ρουρκ απάντησε λιτά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατά την άποψή του ηθοποιού λέει ψέματα στον αμερικανικό λαό. 

Στην ταινία εκτός από τον Μίκι Ρουρκ πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Άρης Σερβετάλης και ο Ρώσος Αλεξάντερ Πετρόφ ο οποίος θα έρθει για γυρίσματα, ενώ συμμετέχουν και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί. Οι: Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου είναι ορισμένοι από αυτούς.

NDP photo
NDP photo
NDP photo
photo NDP

«Ο άνθρωπος του Θεού» - Σύνοψη

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως, ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Μίκι Ρουρκ 

  1. Ο Φίλιπ Αντρέ Ρουρκ Τζούνιορ, όπως είναι το αληθινό όνομα του Μίκι Ρουρκ, γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1952 στην περιοχή «Schenectady» της Νέας Υόρκης.
  2. Οι γονείς του χώρισαν, και ο πατριός του αποδείχθηκε σκληρός και κακοποιητικός. Ο Ρουρκ ασχολήθηκε με την πυγμαχία για να υπερασπίζεται τον εαυτό του από τις επιθέσεις του. «Έβγαινα στο δρόμο πιστεύοντας ότι το να σπάω κόσμο στο ξύλο ήταν φυσιολογικό» είχε πει σε συνέντευξή του.
  3. Εργάστηκε ως οικοδόμος, παγωτατζής, εκπαιδευτής σκύλων, αλλά και ως προσωπικό ασφαλείας σε μπαρ για τραβεστί...
  4. Έζησε για ένα διάστημα άστεγος κάτω από τις γέφυρες της Νέας Υόρκης.
  5. Τη δεκαετία του ΄80, ο Μίκι Ρουρκ θεωρούταν ο διάδοχος του Μάρλον Μπράντο και του Τζέιμς Ντιν. Μετά την ταινία «9 ½ εβδομάδες» με την Κιμ Μπάσινγκερ όλη η Αμερική τον ερωτεύτηκε.
  6. Στα γυρίσματα της απόλυτης ερωτικής ταινίας «9 ½ εβδομάδες» εμφανιζόταν με κουρέλια - εκείνη την εποχή ήταν η επιτομή του περιθωριακού στοιχείου της Νέας Υόρκης.
  7. Στην «Άγρια Ορχιδέα» βρήκε τη γυναίκα της ζωής του στην ηθοποιό, Κάρε Ότις. Η σχέση ήταν καρμική και εκρηκτική. Το 1994 ο Ρουρκ κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε τη σύζυγό του και πέρασε κάποιο διάστημα στη φυλακή. Η Κάρε Ότις έπεσε στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη.
  8. Η φήμη του καταστράφηκε και αποφάσισε να επιστρέψει στα ρινγκ. «Έπρεπε να γυρίσω πίσω στην πυγμαχία γιατί ήμουν αυτοκαταστροφικός. Δεν σεβόμουν τον εαυτό μου ούτε ως άτομο ούτε ως ηθοποιό». Στο ριγκ κατέστρεψε το πρόσωπό του και οι πλαστικές απέτυχαν.
    T
  9. Ο χωρισμός με την Κάρε Ότις τον έκανε να αναζητήσει την πηγή της οργής πίσω από την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του. Αδέκαρος και μόνος θα είχε δώσει τέλος στη ζωή του, αν δεν βρισκόταν ένας ψυχοθεραπευτής να τον κουράρει... χωρίς χρέωση. Για τα πρώτα 5 χρόνια δεν είχε να τον πληρώσει. Σχεδόν τού χρωστάει την επιστροφή του στη... ζωή. 
  10. Το 2008 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την απίστευτη ερμηνεία του στον «Παλαιστή».
ΧόλιγουντΑκρόποληΜίκι ΡουρκMan Of God