Lifestyle|06.02.2021 15:56

Σταμάτης Φασουλής για Σοφία Μουτίδου: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει»

Newsroom

Πριν από μερικές ημέρες, ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και πήρε θέση για το θέμα που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, σχετικά με τις παρενοχλήσεις που έχουν δεχτεί ηθοποιοί στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Θα ήθελα να προστατεύσουμε το θέατρο, να αναλάβει η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη, να πάψει να γίνεται αυτό μια τσιχλόφουσκα σε όλες τις πρωινές εκπομπές, ό,τι είναι να λεχθεί να λεχθεί εκεί που πρέπει όπως πρέπει, να συμπαρασταθούμε στα θύματα αλλά από κει και πέρα το αναπαράγουμε το θέμα το βρίσκω λάθος. Δεν λέω να είμαστε σιωπηλοί, να είμαστε ενεργοί αλλά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε το θέμα γιατί το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Όταν έχεις να καταγγείλεις κάτι, να το καταγγέλλεις στον εισαγγελέα. Και αυτό το λέω για τα διάφορα social media όπου ο καθένας γράφει τη γνώμη του επί παντός επιστητού. Ποιος τη ζήτησε τη γνώμη του; Κατηγορούν, καταδικάζουν άλλες φορές υπερασπίζονται. Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον εμείς στο συνάφι. Ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν».

Στη συνέχεια, η Σοφία Μουτίδου, μέσα από το κανάλι της στο Youtube, σχολίασε τις δηλώσεις του κυρίου Φασουλή και τοποθετήθηκε εναντίον του για την φράση «Καθίστε Φρόνιμα». «Κύριε Φασουλή καθίστε εσείς φρόνιμα, εμάς βράζει το αίμα μας ακόμα. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς και ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα. [...] Επίσης, κύριε Φασουλή δεν έχουμε όλη την τύχη να έχουμε τη δική σας ζωή. Δεν έχουμε ένα καμαρίνι σαν μικρό πεντάστερο ξενοδοχείο με μόνιμες προδιαγραφές. Εμείς φτιάχνουμε τα καμαρίνια μας για έξι μήνες, δεν τα φτιάχνουμε για μια ζωή. Δεν είμαστε παράγοντες, ούτε αφεντικά, ούτε υπάλληλοι».

Το πρωί του Σαββάτου (6/2), ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και αναφέρθηκε σε όσα είπε για εκείνον η Σοφία Μουτίδου. «Ο καθένας έχει την γνώμη του κι είναι σεβαστή. Η κυρία Μουτίδου είναι πολύ καλή ηθοποιός κι όπως είπα την δική μου άποψη, είπε και η ίδια τη δική της. Αφού πιστεύει αυτό για εμένα, έτσι πιστεύει κι έτσι λέει. Ως ηθοποιό που την ξέρω είναι πολύ καλή. Κατάλαβα ότι ενόχλησε η προστακτική κι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν θα της απαγορεύσουμε να έχει την άποψη της. Δεν μιλώ. Τα εν οίκω μην εν δήμω. Θέλω να συμπαρασταθούμε στις κοπέλες κι από εκεί και πέρα αν μπορέσουμε εμείς να χαμηλώσουμε τους τόνους. Συμπαράσταση στις κοπέλες και εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη».

Σταμάτης ΦασουλήςΣοφία Μουτίδου