Lifestyle|21.05.2021 10:45

Eurovision 2021 Τελικός: Αυτές είναι οι θέσεις που θα διαγωνιστούν Ελλάδα και Κύπρος

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Τελικό της Eurovision 2021 έχει ήδη ξεκινήσει. Η Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo» που εκπροσωπεί την Κύπρο και η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) με το «Last Dance» που εκπροσωπεί την Ελλάδα μάγεψαν το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές στους δύο Ημιτελικούς. Τα δύο κορίτσια ξεσήκωσαν το κοινό στις κερκίδες του Ahoy Arena του Ρότερνταμ, που τους χάρισαν το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/5) ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 10η θέση, μετά από το Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την Ελβετία, ενώ η Κύπρος θα είναι η συμμετοχή που θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιά, καθώς θα εμφανιστεί στην πρώτη θέση, πριν από την Αλβανία.

Διαβάστε επίσης: Έλενα Τσαγκρινού για Eurovision: Το «El Diablo» είναι ένα δυναμικό τραγούδι με συνθέσεις και αντιθέσεις

Η Έλενα Παπαρίζου στον τελικό της Eurovision

Δεκάξι χρόνια μετά την πρώτη -και μοναδική- νίκη της Ελλάδας στο θεσμό, η Έλενα Παπαρίζου αναμένεται να εμφανιστεί στον τελικό της φετινής Eurovision. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, μέσα από τα επίσημα social media του θεσμού, αλλά και το Eurovision.tv, η Έλενα Παπαρίζου μαζί με άλλους πέντε νικητές της Eurovision θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία προκειμένου να παρουσιάσουν τα νικητήρια τραγούδια τους σε ένα μοναδικό «Rock The Roof» interval act πάνω σε εντυπωσιακά rooftops του Ρότερνταμ, της πόλης που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό.

Οι έξι επίτιμοι καλεσμένοι του μεγάλου τελικού είναι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015). Μπορεί ο περσινός διαγωνισμός να ακυρώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, ωστόσο φαίνεται πως φέτος οι διοργανωτές ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τη βραδιά του τελικού.

Έλενα Τσαγκρινού: Το «El Diablo» στα 10 πιο viral τραγούδια παγκοσμίως

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση πέτυχαν η Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo», καθώς μπήκαν στο top10 των πιο viral τραγουδιών σε όλο τον κόσμο! Λίγο αφότου κέρδισαν την πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της φετινής Eurovision, η Έλενα Τσαγκρινού και το «Εl Diablo» μπήκαν στο no10 του παγκόσμιου viral 50 του Spotify.

Την ίδια ώρα, το video από την εμφάνιση της Κύπρου στον α’ ημιτελικό είναι στις πρώτες θέσεις των YouTube trends σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη και έχει ξεπεράσει τα 2,8 εκατομμύρια views.

Αναλυτικά η εμφάνιση των χωρών στη Eurovision 2021

  1. Cyprus - Elena Tsagrinou – El Diablo
  2. Albania - Anxhela Peristeri – Karma
  3. Israel - Eden Alene – Set Me Free
  4. Belgium - Hooverphonic – The Wrong Place
  5. Russia - Manizha – Russian Woman
  6. Malta - Destiny – Je Me Casse
  7. Portugal -The Black Mamba – Love Is On My Side
  8. Serbia - Hurricane – Loco Loco
  9. United Kingdom - James Newman – Embers
  10. Greece - Stefania – Last Dance
  11. Switzerland - Gjon’s Tears – Tout l’Univers
  12. Iceland - Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
  13. Spain - Blas Cantó – Voy A Querdarme
  14. Moldova - Natalia Gordienko – SUGAR
  15. Germany - Jendrik – I Don’t Feel Hate
  16. Finland - Blind Channel – Dark Side
  17. Bulgaria - Victoria – Growing Up is Getting Old
  18. Lithuania - The Roop – Discoteque
  19. Ukraine - Go_A – Shum
  20. France - Barbara Pravi – Voilà
  21. Azerbaijan - Efendi – Mata Hari
  22. Norway - TIX – Fallen Angel
  23. The Netherlands (Hosts) - Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
  24. Italy - Måneskin – Zitti E Buoni
  25. Sweden - Tusse – Voices
  26. San Marino - Senhit – Adrenalina

Ο τελικός της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 22:00, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, και διαδικτυακά από το ertnews.gr. Στον σχολιασμό του τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Η Stefania με το Last Dance στον τελικό του Σαββάτου

eurovision νικητέςeurovision τραγούδιαeurovision ΕλλάδαEurovision 2021Ελλάδα eurovisionStefaniaγιουροβίζιονEurovisionEurovision τελικόςΣτεφανία Λυμπερακάκη