Lifestyle|11.08.2021 08:48

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση-βόμβα από θύμα του Έπσταϊν - «Με κακοποίησε όταν ήμουν 17 ετών»

Newsroom

Μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου κατέθεσε ένα από τα θύματα του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η 38χρονη σήμερα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, θύμα του δικτύου παιδεραστίας που είχε στήσει ο καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, κατέθεσε επίσημα μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Τζιούφρε κατηγορεί το δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Eπσταϊν στο Μανχάταν, αλλά και στο Λονδίνο και στην Καραϊβική, από το 2000 έως το 2002. Τότε η κοπέλα ήταν κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την αγωγή των 15 σελίδων, και ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της παρά τη θέλησή της, όπως ισχυρίστηκε.

Διαβάστε επίσηςΝέες αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν: Ο παιδόφιλος χρηματιστής και το «μικρό μαύρο βιβλίο» με τους φίλους της Μάξουελ

Σύμφωνα με τη Daily Mail στη μήνυση αναφέρεται: «Σε αυτή τη χώρα κανένα πρόσωπο, είτε είναι πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο ανίσχυρο ή ευάλωτο είναι, δεν μπορεί να στερηθεί την προστασία του νόμου».

«Ήμουν 17, με πήγαν στη Νέα Υόρκη για να κάνω σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου»

Σύμφωνα με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της, μετά από υπόδειξη της «μαστροπού» του δικτύου, Γκίσλεϊν Μάξουελ κι ενώ γνώριζε ότι ήταν ανήλικη. Όπως λέει φοβόταν ότι θα πεθάνει ή θα τραυματιστεί σε περίπτωση που δεν υπάκουε. Η ενάγουσα γνώρισε την Μάξουελ, όταν ήταν 16 ετών και εργαζόταν σε ένα σπα στο θέρετρο Mar-a-Lago του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την πίεσαν να κάνει σεξ με άλλους άντρες. Ο Έπσταϊν σύμφωνα με τα λεγόμενά της την μετέφερε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 17 ετών για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Ελπίζω και τα άλλα θύματα να δουν ότι μπορούν να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή της μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη. Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση επιπόλαια. Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη. Γνωρίζω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους αυλικούς του. Αλλά ήξερα ότι αν δεν το έκανα , θα απογοήτευα τον εαυτό μου και τα θύματα παντού » δήλωσε η καταγγέλλουσα. 

Σκάνδαλο Έπσταϊν: «Με εξέδωσαν στον πρίγκιπα Άντριου» καταθέτει θύμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε μιλά για τη «συνεύρεση» της με τον Πρίγκιπα Άντριου το 2001, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξουελ. Η Τζιούφρε καθώς και άλλα πέντε θύματα της δικτύου τράφικινγκ που είχε στήσει ο Έπσταϊν, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και τη σεξουαλική εκμετάλλευση που υπέστησαν ως ανήλικες στην εκπομπή Dateline του NBC

«Ήταν κι αυτός ένας από τους δράστες. Συμμετείχε κανονικά. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Λονδίνο, ήμουν τόσο νέα. Η Γκισλέιν με ξύπνησε ένα πρωί και μου είπε: "Θα γνωρίσεις έναν πρίγκιπα σήμερα". Δεν ήξερα τότε ότι θα με εξέδιδαν σε έναν πρίγκιπα. Πήγαμε στο Κλαμπ Τραμπ. Ο Πρίγκιπας Άντριου μου έφερε αλκοόλ, ήταν στον χώρο των VIP, είμαι σίγουρη ότι ήταν βότκα. Μου είπε κάτι του στιλ "Ας χορέψουμε", του είπα "εντάξει". Πάμε να φύγουμε από το κλαμπ Τραμπ και μπαίνω στο αμάξι του Τζέφρι και της Γκισλέιν. Και μου λέει αυτή: "Θα έρθει πίσω στο σπίτι. Θέλω να του κάνεις ό,τι κάνεις για τον Έπσταϊν". Απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω». Σύμφωνα με την ίδια όταν πήγαν στο σπίτι της Γκισλέιν ο πρίγκιπας Άντριου έκανε σεξ μαζί της αρχικά στο μπάνιο και μετά στο υπνοδωμάτιο. Όπως σημείωσε στην μαρτυρία της στο NBC: «Δεν ήταν χυδαίος ή κάτι τέτοιο. Είπε κάτι του στιλ "ευχαριστώ" και κάποια ωραία γλυκανάλατα και έφυγε. Εγώ απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ήταν μπλεγμένοι και ευγενείς. Αρνείται ότι έγινε ποτέ οτιδήποτε και θα συνεχίσει να το αρνείται, αλλά ξέρει την αλήθεια όπως κι εγώ την ξέρω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Βιρτζίνια Ρόμπερτς.

Η υπόθεση είναι γνωστή χρόνια και η βασιλική οικογένεια και ο πρίγκιπας Άντριου έχουν πολλές φορές κατά το παρελθόν αρνηθεί ότι υπήρξε ποτέ κάποια συνεύρεση του Δούκα με την Τζιούφρε. Το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Δούκα του Γιορκ υποστηρίζοντας πως: «Το Παλάτι αρνείται με έμφαση ότι ο Δούκας του Γιορκ είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή σχέση με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι απλά ψευδής και χωρίς καμία υπόσταση». Βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε τον πρίγκιπα στην κατοικία του χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, να αποχαιρετά χαμογελώντας μια νεαρή γυναίκα.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Άντριου τότε δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. «Η Αυτού Υψηλότης αποδοκιμάζει την εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινου όντος και ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να εγκρίνει να συμμετέχει ή να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές είναι φρικτός», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανακοίνωσή τους.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του

Ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή του Lower Manhattan το βράδυ της Παρασκευής 9 Αυγούστου 2019. Ο Επστάιν αντιμετώπιζε κατηγορίες για τον βιασμό δεκάδων ανήλικων κοριτσιών. Οι ιατροδικαστές ανέφεραν ότι αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε στις αρχές Ιουλίου από το εισαγγελικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ο Επστάιν από το 2002 έως και το 2005 πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του. Ο μεγιστάνας συνεργαζόταν με μεγάλο αριθμό ατόμων προκειμένου να βρει τα θύματά του και να τα οδηγήσει στο σπίτι του, όπου και τα κακοποιούσε.

Υπόθεση Επστάιν: Συνελήφθη η γυναίκα που φέρεται να οργάνωνε τους βιασμούς

Η Ghislaine Maxwell,  η Βρετανίδα σύντροφος και συνεργός κατά πολλούς του Τζέφρι Επστάιν, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2020 από το FBI σύμφωνα το NBC News. «Συνελήφθη στην ανατολική ακτή με κατηγορίες σχετικά με τον Eπστάιν και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα», ανέφερε η έκθεση. Η κληρονόμος μεγάλης περιουσίας θεωρείται ότι συμμετείχε ή οργάνωνε τους βιασμούς και τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του Επστάϊν. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί από το εισαγγελικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ο Έπσταϊν από το 2002 έως και το 2005 πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του. 

Το 2008 είχε αποφύγει αντίστοιχη δίωξη, δηλώνοντας ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας και καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκισης. Παράλληλα, το όνομά του προστέθηκε στο αρχείο των ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και πλήρωσε αποζημίωση στα θύματά του, που αναγνωρίστηκαν από το FBI. Παράσυρε τα ανήλικα κορίτσια στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη όπου, αφού τις ανάγκαζε να του κάνουν μασάζ, προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις εις βάρος τους. Ο ίδιος ή συνεργάτες του πλήρωναν τα κορίτσια με μετρητά και σε περίπτωση που κάποιο από τα θύματά του τού γνώριζε κάποια άλλη ανήλικη, τότε πλήρωνε και τις δύο έως και 100 δολάρια.

Τζέφρι Έπσταϊν: Η σειρά του Netflix αποκαλύπτει το τέρας πίσω από το εμπόριο του σεξ

Μέχρι τη σύλληψή του το 2019, ο μυστηριώδης μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορούνταν για κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων κοριτσιών επί δεκαετίες, έχοντας φτιάξει έναν κύκλο «βοηθών» που φρόντιζε για τη διεξαγωγή και την κάλυψη των εγκλημάτων του. Το ντοκιμαντέρ «Jeffrey Epstein: Filthy Rich» που ασχολείται με τη ζωή και τη δράση του, είναι ανατριχιαστικό.

Ο Έπσταϊν είχε ταπεινή καταγωγή, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να αναρριχηθεί στην κορυφή του χρηματοοικονομικού κόσμου. Τελικά κέρδισε τεράστιο πλούτο και δύναμη, ενώ παράλληλα ηγείτο ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης σεξ. Ο δράστης σεξουαλικών αδικημάτων έκανε μια μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση το 2008, αποφεύγοντας μια πιθανή ισόβια κάθειρξη ενώ συνέχισε να κακοποιεί γυναίκες.

Δίνοντας τρομακτικές περιγραφές, οι κατήγοροι του Έπσταϊν αποτελούν το κέντρο βάρους του ντοκιμαντέρ της Lisa Bryant, «Jeffrey Epstein: Filthy Rich» («Τζέφρι Έπσταϊν: Βρώμικο χρήμα») που αποτελείται από τέσσερα μέρη και είναι διαθέσιμο στο Netflix. Αποκαλύπτοντας τα συναισθηματικά βάρη και τις πληγές που κουβαλούν οι γυναίκες που επέζησαν του τρομερού κυκλώματος σεξ, στοχεύουν να υψώσουν το δικό τους ανάχωμα στις απόπειρες των πλούσιων και ισχυρών των βρώμικων δικτύων όσο και του ίδιου του αμερικανικού δικαστικού συστήματος από το να φιμώσουν την επόμενη γενιά.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Ακόμη μια νύχτα αγωνίας – Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Cate Blanchett: Συγκινεί η ανάρτησή της για την Εύβοια - «Να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν;»

Δανάη Μιχαλάκη - Γιώργος Παπαγεωργίου: Το love story και ο λαμπερός γάμος στη Σύρο

Σπύρος Φωκάς: Δραματικές εκκλήσεις από την οικογένειά του - Χρειάζεται βοήθεια

πρίγκιπας ΆντριουΤζέφρι ΈπσταϊνJeffrey EpsteinΒασίλισσα ΕλισάβετΣκάνδαλο Επστάιν