Lifestyle|19.08.2021 10:23

Sinead O' Connor: Η συγκινητική επιστολή στον Χάρι - «Η Νταϊάνα θα ήταν περήφανη για σένα»

Newsroom

H Σινέντ Ο’ Κόνορ (Sinead O' Connor) έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρίγκιπα Χάρι, με θέμα την ψυχική υγεία. Η τραγουδίστρια, η οποία έχασε τη μητέρα της σε τροχαίο δυστύχημα όταν ήταν έφηβη, λέει ότι ταυτίζεται με όσα είπε ο πρίγκιπας Χάρι για τη θλίψη στο ντοκιμαντέρ του Apple TV «The Me You Can’t See»

«Ως κάποια που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με το τραύμα, ήθελα να σας ενημερώσω για το πόσο με εξέπληξε η σειρά στo Apple TV. Απλώς συνεχίστε να διαπρέπετε» έγραψε η τραγουδίστρια στην εφημερίδα Independent της Ιρλανδίας. Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη μητέρα του, Νταϊάνα, σε τροχαίο, σε ηλικία 12 ετών. «Είναι ένα σοκ που χρειάζεται χρόνια για να περάσει, όταν κάποιος πεθαίνει τόσο βίαια και ξαφνικά. Είναι ανάκαμψη που κρατάει μια ζωή» συνέχισε.

Διαβάστε επίσηςΒΒC: Αποζημιώνει με ποσό μαμούθ το Παλάτι λόγω της συνέντευξης της Νταϊάνα στον Μπασίρ

«Πραγματικά ταυτίστηκα μαζί σας όταν μοιραστήκατε την οργή και τον θυμό που αισθανθήκατε τη στιγμή του θανάτου της μητέρας σας. Έτσι ήμουν και εγώ. Είμαι σίγουρη ότι όλοι ήμασταν, καθένας από εμάς που έχασε κάποιον με αυτόν τον ξαφνικό τρόπο. Και πολλοί από εμάς εκτιμούμε αυτό που κάνετε». Η Σινέντ Ο’ Κόνορ κλείνει την επιστολή, υπογραμμίζοντας στον Χάρι ότι η Νταϊάνα θα ήταν «περήφανη» για τον «απίστευτο νεαρό άντρα» που έχει γίνει.

Μια ζωή ανάμεσα στο Truman Show και ένα ζωολογικό κήπο!

O ex πρίγκιπας Χάρι, μιλώντας στον Αμερικανό ηθοποιό Νταξ Σέπαρντ (Dax Shepard) και στο podcast «Armchair Expert» φάνηκε να επικρίνει τον τρόπο που μεγάλωσε από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και τόνισε ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του.

Στα 20 του χρόνια, συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε τη βασιλική «δουλειά» (δουλεία), έχοντας δει τι έκανε στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σε μια συνέντευξη 90 λεπτών, ο Χάρι, ο οποίος έχει δύο παιδιά με τη Μέγκαν, παρομοίωσε τη ζωή στα βασιλικά ανάκτορα ως «ένα συνδυασμό να είσαι στο "The Truman Show" και ζωής σε ζωολογικό κήπο». Ο Σέπαρντ αναφέρθηκε στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 1998 με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ, στην οποία ο ηθοποιός υποδύεται έναν άνδρα του οποίου η γέννηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά και ζει τη ζωή του σε ένα τεράστιο τηλεοπτικό πλατό αγνοώντας ότι βρίσκεται σε μια τηλεοπτική εκπομπή που παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατές.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα ήταν ότι όταν γεννιέσαι σε αυτό κληρονομείς τον κίνδυνο που το συνοδεύει, κληρονομείς κάθε στοιχείο χωρίς επιλογή» είπε ο Χάρι, προσθέτοντας ότι ένιωθε ότι τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πίστευαν ότι είχαν «κυριότητα» πάνω του.

Στην Όπρα παραδέχτηκε: «Έπινα όχι επειδή το απολάμβανα, αλλά επειδή προσπαθούσα να καλύψω κάτι»

O Χάρι, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία, που φιλοξενείται στο τηλεοπτικό δίκτυο Apple TV+. Στο τρέιλερ ο Χάρι εμφανίζεται με τη σύζυγό του Μέγκαν, η οποία φοράει ένα μπλουζάκι Mère Soeur τυπωμένο με το σύνθημα «Raising the Future».

Στην συνέχεια βλέπουμε τον μικρό Άρτσι καθισμένο στην αγκαλιά της μητέρας του - σε βίντεο που γυρίστηκε στα πρώτα γενέθλιά του στις 6 Μαΐου 2020 και δημοσιεύτηκε στη σελίδα Save the Children Instagram. Ο νέος Χάρι είναι ευτυχισμένος και αποφασισμένος να μιλήσει ελεύθερα για όλα όσα δεν θα πιστεύαμε ότι συμβαίνουν σε... πλούσιους, πετυχημένους και γαλαζοαίματους!

Το «The Me You Can’ t See», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «το κομμάτι του εαυτού που δεν μπορείς να δεις» η Όπρα και ο Χάρι κάνουν συζητήσεις για την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία, ενώ επεκτείνονται στους προσωπικούς τους αγώνες και στις μάχες που έδωσαν για την δική τους ψυχική υγεία.

Πριν από τέσσερα χρόνια, σε μια κραυγή αγωνίας, η Σινέντ Ο’ Κόνορ δήλωνε παραμελλημένη από την οικογένειά της και στα πρόθυρα της απόπειρας αυτοκτονίας. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Οι γονείς της, Σον Ο' Κόνορ και Μαρί Ο' Κόνορ χώρισαν όταν η Σινέντ ήταν 8 ετών. Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Σινέντ, τους κακοποιούσε σωματικά.

Το τραγούδι της «Fire on Babylon» αναφέρεται στις επιπτώσεις της δικής της κακοποίησης, αλλά και όλων των κακοποιημένων παιδιών. Ωστόσο, η Σινέντ αποφάσισε το 1979 να ζήσει με τον πατέρα της και τη νέα του σύζυγο. Λόγω απουσίας από σχολείο με κοπάνες και ληστείες, μεταφέρθηκε στο κέντρο συμμόρφωσης Grianán Training Centre. Εκεί αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη της γραφής και στη μουσική. Το 1983, ο πατέρας της την έστειλε στο Newtown School όπου με την ενθάρρυνση από τον καθηγητή της, για την εκμάθηση της ιρλανδικής γλώσσας, ηχογράφησε μία επίδειξη με δύο δικά της τραγούδια.

Στα μέσα του 1984 γνώρισε τον Κόλουμπ Φάρελι και μαζί δημιούργησαν ένα συγκρότημα, το «Ton Ton Macoute», με την Σινέντ τραγουδίστρια. Εκείνη εγκατέλειψε το σχολείο και ακολούθησε το συγκρότημα στο Δουβλίνο. Το 1985 η μητέρα της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το συγκρότημα. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε όταν το ιρλανδικό συγκρότημα In Tua Nua ανακάλυψε τη φωνή της. Η φήμη της ανήλθε προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 με το πρώτο της άλμπουμ, «The Lion and the Cobra». Το 1990 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το «Nothing Compares 2 U»Ωστόσο, το τραγούδι της αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλές διαφωνίες ύστερα από δηλώσεις και χειρονομίες τις ίδιας, όπως η χειροτονία της ως ιερέας παρόλο που ήταν γυναίκα με Ρωμαιοκαθολικό υπόβαθρο.

Sinead O' Connor: Ο Πρινς έπαιρνε ναρκωτικά και μου επιτέθηκε

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ, που πλέον έχει ασπαστεί το Ισλάμ ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Good Morning Britain» ότι ο Πρινς προσπάθησε να τη δείρει. Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με χιτζάμπ και αφού τραγούδησε το εμβληματικό κομμάτι «Nothing Compares To You», αποκάλυψε ότι ο συνθέτης του πήγε να τη δείρει.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πιρς Μόργκαν, τη ρώτησε αν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά τον Πρινς, μετά τη φήμη που κέρδισε ερμηνεύοντας το τραγούδι του. «Συναντηθήκαμε μια φορά και η αλήθεια είναι ότι δεν πήγε και τόσο καλά. Ήταν μια τρομακτική εμπειρία. Με κάλεσε στο σπίτι του ένα βράδυ κι εγώ βλακωδώς πήγα μόνη μου. Με φώναξε γιατί δεν ένιωθε άνετα με το γεγονός ότι δεν ήμουν προστατευόμενή του. Απαίτησε να μην βρίζω στις συνεντεύξεις μου λέγοντας πως κάτι τέτοιο κάνει συνέχεια ο ιρλανδικός λαός», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, η Σινέντ Ο’ Κόνορ.

«Τον αγνόησα λέγοντάς του να πάει να γ@μηθεί και τότε εκείνος πήρε ένα μαξιλάρι και κάτι βαρύ. Βγήκα από το σπίτι τρέχοντας και κρύφτηκα πίσω από ένα δέντρο. Άρχισε να με κυνηγάει, εγώ τον έφτυσα και εκείνος προσπάθησε να με γρονθοκοπήσει. Αναγκάστηκα να χτυπήσω το κουδούνι σε ένα άλλο σπίτι για να κρυφτώ. Έπαιρνε ναρκωτικά…», συνέχισε περιγράφοντας το συμβάν. Ο Πρινς πέθανε από υπερβολική δόση τον Απρίλιο του 2016.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ τον κατηγόρησε ότι υπήρξε βίαιος και με άλλες γυναίκες. Αναφορικά με την απόφασή της να ασπαστεί το Ισλάμ και να αλλάξει το όνομά της σε Σουχάντα Νταβίτ είπε: «Ήμουν μουσουλμάνα όλη μου τη ζωή, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει», είπε, προσθέτοντας ότι αντιμετώπισε προκαταλήψεις από τότε που δημοσιοποίησε την πίστη της.

Πριν λίγους μήνες είχε απευθύνει έκκληση για τον εντοπισμό του γιου της: «Ο 14χρονος γιος μου χάνεται συχνά και τώρα αγνοείται τις τελευταίες δύο ημέρες. Αν είστε γονιός που έχει μείνει ή μένει στο σπίτι του, καλέστε στην αστυνομία Dundrum Gardai». Ο γιος της βρέθηκε λίγο αργότερα.  Η Σινέντ έχει παντρευτεί 4 φορές και έχει συνολικά 4 παιδιά. Η καλλιτέχνιδα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί. Το 2017 είχε απασχολήσει τα media όταν εξομολογήθηκε ότι πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό σε βίντεο που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Η Sinead O' Connor σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης

Μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Twitter, η Σινέντ Ο’ Κόνορ ανακοίνωσε, πριν από λίγο καιρό, ότι αναβάλλει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της μέχρι το 2022. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε, η 53χρονη Ιρλανδή τραγουδίστρια, εντάχθηκε για ένα χρόνο σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ώστε ν' αντιμετωπίσει την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και να διαχειριστεί το ψυχολογικό της τραύμα, ύστερα από τον θάνατο ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου.

«Τα τελευταία έξι χρόνια ήταν πολύ τραυματικά και αυτή η χρονιά ήταν το τέλος, αλλά τώρα ξεκινάει η ανάρρωση. Φέτος έχασα έναν πολυαγαπημένο μου άνθρωπο και με επηρέασε τόσο πολύ άσχημα που με έκανε να εξαρτηθώ πολύ γρήγορα από ένα ναρκωτικό, όχι το "χόρτο". Ήμουν εξαρτημένη από το "χόρτο" για 34 χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή. Μεγάλωσα με πολλά τραύματα και καταχρήσεις. Και βρέθηκα κατευθείαν στη μουσική βιομηχανία. Ποτέ δεν έμαθα πραγματικά πώς είναι η κανονική ζωή. Ποτέ δεν είχα χρόνο να επουλώσω τα τραύματά μου. Ούτε και ήμουν έτοιμη. Θα ήθελα την υποστήριξη και την κατανόησή σας και να κρατήστε τα εισιτήριά σας για το 2022, οπότε θα επιστρέψω με ένα καινούργιο άλμπουμ και περιοδεία» έγραψε η Σινέντ Ο’ Κόνορ στα tweets της.

Όλες οι ειδήσεις

Σκάρλετ Γιόχανσον: Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι - Αυτό είναι το όνομα του μωρού

Λάκης Λαζόπουλος: Είμαι αντίθετος στο να μην μπαίνουν ανεμβολιάστοι στα θέατρα

Άγριες μέλισσες: Η Δρόσω τραγουδίστρια σε μπουάτ - Η Μυρσίνη πολιορκεί ερωτικά τον Ακύλα

Johnny Depp: Το Χόλιγουντ του γυρνάει την πλάτη μετά τον χωρισμό του από την Amber Heard

Met Gala: Επιστρέφει η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας - Ανακοινώθηκε το φετινό θέμα

ψυχική υγείαεπιστολήντοκιμαντέρΝταϊάναΠρίγκιπας ΧάριApple TVSinead O'Connor