Lifestyle|15.09.2021 08:14

Δάνης Κατρανίδης: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Newsroom

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό, μέσω της εφημερίδας Espresso, ότι ο Δάνης Κατρανίδης αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της εφημερίδας, o γνωστός ηθοποιός και θιασάρχης που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο χώρο του θεάτρου, βγήκε από το νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι του.  Πληροφορίες για την ασθένειά του δεν είχαν κυκλοφορήσει, αλλά ο Δάνης Κατρανίδης σύμφωνα με το δημοσίευμα δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο ίδιος ο ηθοποιός, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για όσα γράφονται, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν δίνει καμία μάχη για τη ζωή του. Παραδέχτηκε ότι πέρασε μια περιπέτεια υγείας, μπήκε στο νοσοκομείο για την αφαίρεση κήλης και πλέον είναι στο σπίτι του και στο στάδιο της αποθεραπείας. «Προσπαθώ με χιούμορ να διαχειριστώ αυτά που λέγονται. Αλλά σε περιπτώσεις σαν κι αυτές, ακόμη και το χιούμορ έχει τα όριά του» είπε ο Δάνης Κατρανίδης στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Δάνης Κατρανίδης - Μια ζωή γεμάτη θέατρο 

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 4 Αυγούστου του 1949. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ. Έχει διδάξει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Θεατρικά δρώμενα Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο «Θεατρικό εργαστήρι» Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Έχει κάνει τρεις γάμους και έχει πάρει τρία διαζύγια. Ο πρώτος γάμος ήταν με την αγαπημένη ηθοποιό και συμμαθήτριά του στη Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Για περίπου μια 15ετία συνεργάστηκε με την ηθοποιό Παναγιώτα Βλαντή.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Έγκλημα στο Orient Express» (2018) με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» με την Παναγιώτα Βλαντή  (2018), «Αστροφεγγιά» (2016), «Το κενό αυτοπροσώπως» (2015). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια» (2021) σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού - στον ρόλο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Στην τηλεόραση συμμετείχε - μεταξύ άλλων - στις σειρές: Αστέρας Ραχούλας, Ο μεγάλος θυμός (1998), Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα (1999), Βέρα στο δεξί (2005-2007), Τα μυστικά της Εδέμ (2008-2011), Όρκος Σιωπής (Star).

Δάνης Κατρανίδης (NDP)

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει τις συνεργασίες που τον σημάδεψαν. «Χωρίς να ιεραρχώ, θα μιλήσω για αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας και θεωρώ δασκάλους μου από τη Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, για τις πολύτιμες εμπειρίες μου στο Εθνικό δίπλα στην Μαίρη Αρώνη, την Αλέκα Κατσέλη, την Βάσω Μανωλίδου, την Ελένη Χατζηαργύρη, τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολωμό, τον Ανδρέα Βουτσινά. Αλλά και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, την Αντιγόνη Βαλάκου.

Ευτυχώς για μένα συναντήθηκα και με άλλους πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που είτε πάνω είτε κάτω από τη σκηνή με έναν τρόπο τους θεωρώ και αυτούς δασκάλους μου» είχε πει ο Δάνης Κατρανίδης. Μία από τις φράσεις που έχει αναφέρει σε συνέντευξή του και τον εκφράζει είναι: «Όποιος κοιτάει έξω, ονειρεύεται. Όποιος κοιτάει μέσα του ξυπνάει».

Όλες οι ειδήσεις

Met Gala 2021: «Φορολογήστε τους πλούσιους», κάτω η πατριαρχία και η κατάμαυρη Kim Kardashian

Βραβεία MTV 2021: Η 18χρονη φαινόμενο που έφτασε τον Bieber - Προκλητική η Megan Fox

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Η νεολαία δεν έχει όρεξη για δουλειά, κάποιοι περιμένουν το επόμενο lockdown»

Bραβεία MTV: Όταν ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επιτέθηκε στον ράπερ MGK - Στη μέση η Megan Fox

Δάνης Κατρανίδηςνοσοκομείοηθοποιός