Lifestyle|22.06.2020 15:57

H Demy μιλά για τη μεγάλη της εξάρτηση

Newsroom

Πρόσφατα η Demy ταξίδεψε με την Axion Hellas, την ομάδα της οποίας είναι μέλος ο σύντροφός της, στη Χίο και τα Ψαθά. Πρόκειται για μια ομάδα που επισκέπτεται τα νησιά της άγονης γραμμής με φουσκωτά προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Η ίδια μιλώντας στο People αποκαλύπτει τι ήταν αυτό που της έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο ταξίδι αυτό, μιλά για ενδεχόμενο να ζήσει κάποια στιγμή σε ένα τέτοιο μέρος αλλά και την εξάρτησή της της από το κινητό.

Τι ήταν αυτό που σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;

Οι κουβέντες μας με την κυρία Καλλιόπη, μια ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι η χαρά των γιατρών και της γραμματείας, θα μου μείνουν αξέχαστες. Μας καλωσόρισε στην αυλή της και μας έλεγε ότι μας περιμένουν πώς και πώς, τόσο για την ιατρική φροντίδα όσο και για την παρέα. Υπήρχαν άνθρωποι που παραχωρούσαν τη σειρά τους στη γραμματεία γιατί τους άρεσε να μιλάνε μαζί μας και κάθονταν με τις ώρες για να κουβεντιάζουμε. Φαντάζομαι πως το κράτος θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Οι συγκεκριμένες οργανώσεις καλύπτουν δικά τους κενά. Από τη μια πλευρά, είναι στενάχωρο να βλέπεις πόσα πράγματα λείπουν από αυτούς τους ανθρώπους, και, από την άλλη, συνειδητοποιείς πόσο αγαπούν τον τόπο τους. Υπάρχουν νησιά με τέσσερις κατοίκους!

Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να φύγεις και να ζήσεις σε ένα νησί της άγονης γραμμής;

Μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παιδί της πόλης και μου αρέσει να βρίσκομαι στο κέντρο των εξελίξεων. Ακόμη και σε άλλη χώρα να πήγαινα να ζήσω, θα επέλεγα την πρωτεύουσά της. Η ηρεμία μου λείπει, δε λέω, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Χωρίς κινητό θα μπορούσες να ζήσεις;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαι πολύ εξαρτημένη από αυτό.

Για να λες πως λυπάσαι σημαίνει πως κάνεις υπερβολική χρήση…

Ναι, καμιά φορά, όταν μου βγάζει το χρόνο που πέρασα μπροστά άστο κινητό την προηγούμενη εβδομάδα, στεναχωριέμαι. Με πειράζει όταν είμαστε παρέα και όλοι είναι πάνω από το τηλέφωνό τους, αλλά το κάνω και εγώ η ίδια, δεν το παίζω εναλλακτική. Η γενιά μου ήταν η τελευταία που δεν είχε instagram και ως παιδιά νομίζω πως ήμασταν πολύ πιο ανέμελα από τα σημερινά. Δεν αγχωνόσουν τόσο για το τι θα βάλεις και πως θα φαίνεσαι. Σε ένα βαθμό, ντυνόμαστε και για τις φωτογραφίες πια και δεν μου αρέσει αυτό. Έχει και θετικά η τεχνολογία, δεν το συζητώ. Απλά τώρα πιστεύω πως ζούμε μια υπερβολή.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Demy