Lifestyle|08.12.2021 14:32

Ορφέας Αυγουστίδης: «Έχω βιώσει και εγώ bullying όταν ήμουν μικρός» - Η αποκάλυψη για τη σειρά «Σασμός»

Newsroom

Το βράδυ της Τρίτης (7/12), πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η μηχανή του Τούρινγκ» στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου. Πρόκειται για έναν μονόλογο από τον Ορφέα Αυγουστίδη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο του Hugh Whitemore «Breaking the Code» και βασισμένο στο βιβλίο του Andrew Hodges «Alan Turing: The Enigma». 

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε στις κάμερες. «Έχω βιώσει και εγώ bullying όταν ήμουν μικρός, μόνο που τότε δεν λεγόταν bullying. Κάποιες φορές το "κατάπια", έμεινε μέσα μου και μου "ξύπνησε" λίγο αργότερα» δήλωσε ο ίδιος. Ο ηθοποιός μιλώντας για τη συνεργασία του, με τη μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη, στη σειρά «Σασμός», αποκάλυψε: «Η μητέρα μου από τη χαρά της που έπαιζε μαζί μου στη σειρά κάποια στιγμή είχε ξεχάσει τα λόγια της».  

Για τον Ορφέα Αυγουστίδη το μεγαλύτερο επίτευγμα θα είναι να γίνει καλός γονιός και να έχει την ίδια σχέση που έχει εκείνος με τους γονείς τους, ενώ η Μαρία Τζομπανάκη δήλωσε ξετρελαμένη με τον εγγονό της. «Ο Αχιλλέας Κωνσταντίνος θα είναι ο πιο σπουδαίος απ' όλους. Τον λέμε "χαχανούλη" γιατί είναι πολύ χαμογελαστός. Είναι κοκκινόξανθος με γαλαζοπράσινα μάτια. Μοιάζει στη μητέρα του. Εύχομαι να είναι ένας δίκαιος άνθρωπος».

Η ηθοποιός στην καθημερινή σειρά του Alpha υποδύεται την Καλλιόπη. Η κεφαλή του σπιτιού. Δεσποτική γυναίκα, αυταρχική και ταυτόχρονα θρησκευόμενη, που θέλει να τα ελέγχει όλα και να λύνει τα προβλήματα της οικογένειας αποφασιστικά. Για τους γιους της Μαθιό και Αστέρη είναι μάνα και πατέρας. Σκληρή, με καρδιά από πέτρα, εξαντλεί την αγάπη της στον πρωτότοκο γιο της τον Μαθιό, βάζοντας διακριτικά στο περιθώριο τον Αστέρη. «Μου αρέσει που το κοινό ταυτίζεται με αυτούς τους ήρωες. Θέλω να φοράω οπωσδήποτε το τσεμπέρι. Να φοράω ρούχα που φορούσαν οι μεγάλες γυναίκες παλιότερα. Δεν επιθυμώ να ωραιοποιώ αυτή τη μάνα που έχει περάσει πολλά».   

Ποιος είναι ο Άλαν Τούρινγκ

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Οδυσσέας ΠαπασπηλιόπουλοςbullyingΣασμόςπρεμιέραΟρφέας ΑυγουστίδηςΜαρία Τζομπανάκη