Lifestyle|10.12.2021 12:14

Forbes: Rihanna, Beyonce και Taylor Swift στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο της ψυχαγωγίας

Newsroom

Η Rihanna, η Beyonce και η Taylor Swift βρίσκονται στη λίστα με τις εκατό πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο της ψυχαγωγίας του επιχειρηματικού περιοδικού Forbes. Στην 18η ετήσια κατάταξη του Forbes περιλαμβάνονται διευθύνουσες σύμβουλοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης.

Η Riri βρίσκεται στο Νο. 68 και ως καλύτερα σημεία της μουσικού αναφέρεται μεταξύ άλλων η ιδιότητά της ως δισεκατομμυριούχου «χάρη στην επιτυχία της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty». Η εταιρεία καλλυντικών της τραγουδίστριας του «Diamonds» κατέγραψε έσοδα άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Είναι συνιδιοκτήτρια του brand με τη γαλλικό όμιλο πολυτελών είδων LVMH. Η περιουσία της Rihanna ανέρχεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η εμφάνισή της στη λίστα έρχεται μετά την ανακήρυξή της ως Εθνικής Ηρωίδας στη γενέτειρά της, τα νησιά Μπαρμπέιντος.

 

Η Bey έφτασε στο Νο. 76. Το Forbes επικρότησε την περιοδεία της το 2018 «On The Run II», αφού απέφερε περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια ανά βραδιά και «συνολικά περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια». Η Beyonce επίσης πρόσφατα, κυκλοφόρησε την πέμπτη συλλογή ενδυμάτων-συνεργασία με την Adidas, «Halls of Ivy».

 

Η Taylor Swift καταλαμβάνει την 78η θέση. Κυκλοφόρησε το Red (Taylor's Version) τον Νοέμβριο. Η 10λεπτη εκδοχή της του «All Too Well» έγινε το μεγαλύτερης διάρκειας τραγούδι που έφτασε ποτέ στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Το ρεκόρ κατείχε προηγουμένως το «American Pie» του Don McLean για σχεδόν 50 χρόνια. Το άλμπουμ της evermore είναι επίσης υποψήφιο στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι πρώτη στη λίστα ψυχαγωγίας. Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται στο Νο. 23 της γενικής κατάταξης.

H Rihanna αγγίζει την κορυφή

Η Rihanna ξεκίνησε τη σειρά προϊόντων ομορφιάς Fenty Beauty το 2017 και δημιούργησε μια εταιρεία καλλυντικών που κάνει «τις γυναίκες παντού να αισθάνονται ότι κάπου ανήκουν» ανεξάρτητα από τα κιλά, το χρώμα και την εθνικότητά τους. Και ήταν τα καλλυντικά και όχι η μουσική της που της έδωσε το εισιτήριο για το πριβέ κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη. 

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της έρχεται από τη σειρά προϊόντων Fenty Beauty, στην οποία κατέχει το 50%. Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο έρχεται από το μερίδιο που έχει στην εταιρεία εσωρούχων, Savage x Fenty, αξίας $270 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes και από τα κέρδη της από την καριέρα της ως τραγουδίστρια και ηθοποιός. 

H Rihanna έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την παρουσία της στα κοινωνικά δίκτυα. Το μυστικό της; Είναι η πρώτη ίσως η πρώτη εταιρία καλλυντικών που θέλησε να «μιλήσει σε όλους τους "διαφορετικούς" ανθρώπους». Η Fenty Beauty, κοινοπραξία 50-50 με τον γαλλικό κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH -του Bernard Arnault, που είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο- ξεκίνησε με στόχο την ενσωμάτωση. 

 

Νέα εποχή για τη Rihanna: «Σε δέκα χρόνια θα έχω τρία ή τέσσερα παιδιά»

Για τις εμπειρίες ρατσιστικής συμπεριφοράς που έχει βιώσει μίλησε στη βρετανική Vogue η τραγουδίστρια της ποπ και R&B και επιχειρηματίας Rihanna, εξηγώντας πώς η ίδια και η οικογένειά της υποβάλλονταν σε τραυματικούς μεταναστευτικούς ελέγχους όταν μεγάλωνε στα Μπαρμπέιντος. Στη συνέντευξή της, η τραγουδίστρια ανέφερε ότι η μητέρα της ήταν αντιμέτωπη με πρακτικές διακρίσεων, όταν μετανάστευσε στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής από τη Γουιάνα, πρώην βρετανική αποικία στη Νότια Αμερική.

«Οι μετανάστες από τη Γουιάνα είναι σαν τους Μεξικανούς των Μπαρμπέιντος» δήλωσε η τραγουδίστρια. «Έτσι καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τους Μεξικανούς ή τους Λατίνους, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις στην Αμερική. Ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν έρχεται η υπηρεσία μετανάστευσης στο σπίτι σου μέσα στη νύχτα και βγάζει τους ανθρώπους έξω» τόνισε σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αδικίες που συμβαίνουν σήμερα.

 

«Όχι η μητέρα μου, ήταν νόμιμη» πρόσθεσε. «Αλλά ας πούμε ότι γνωρίζω πώς είναι αυτή η μάχη. Ήμουν μάρτυρας. Ήμουν πιθανότατα, οκτώ χρόνων, όταν το βίωσα μέσα στη νύχτα. Γνωρίζω, λοιπόν, πόσο απογοητευτικό είναι για ένα παιδί - και αν ήταν ο γονιός μου που τον έβγαζαν έξω από το σπίτι- μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η ζωή μου θα ήταν χάος» ανέφερε.

Από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια απέκτησε μία νέα οπτική για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της αδικίας και του ρατσισμού. «Νομίζω ότι η αστυνομική βία είναι πιθανώς εξαιρετικά σκληρή στην Αμερική, αλλά ο ρατσισμός είναι παντού. Παντού» υπογράμμισε. «Είναι το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απροκάλυπτος και γίνεται ολοένα και περισσότερο κανόνας, ή είναι υποβόσκων και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι είναι τόσο ξεκάθαροι σε αυτό» ανέφερε.

Η Rihanna τόνισε ότι βρίσκεται στην αρχή μιας νέας εποχής ως επιχειρηματίας και ως καλλιτέχνης. Αναφερόμενη στο επερχόμενο, ένατο άλμπουμ της, είπε ότι θα κυκλοφορήσει όταν εκείνη θα είναι έτοιμη. «Δεν υπάρχουν κανόνες. Δεν υπάρχει φόρμα. Υπάρχει μόνο καλή μουσική και όταν την αισθάνομαι την προσθέτω» εξήγησε προσθέτοντας ότι έχει δοκιμάσει όλα τα μουσικά είδη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας ανέφερε ότι εργάζεται πολύ τώρα, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεται στο μέλλον. «Ξέρω ότι θα θέλω να ζω διαφορετικά» είπε και απαντώντας στην ερώτηση πώς βλέπει τον εαυτό της σε δέκα χρόνια ανέφερε: «Σε δέκα χρόνια; Θα είμαι πάνω από 42. Θα έχω παιδιά, τρία ή τέσσερα».

ForbesΤέιλορ ΣουίφτΌπρα ΓουίνφρεϊRihannaBeyonce