Lifestyle|14.12.2021 17:00

GNTM 4: Έτσι θα διεξαχθεί ο αποψινός τελικός - Επιστρέφουν η Αγάπη, ο Ντίνος και ο Στυλιανός

Newsroom

Κυβέλη, Κωνσταντίνος και Όλγα, περνούν τις τελευταίες στιγμές στο σπίτι του GNTM 4, μέχρι να ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι του φετινού τελικού. Η Ειρήνη δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση και αποχώρησε στον ημιτελικό. Το πάθος για την κορυφή είναι ξεκάθαρο και η κατάκτησή της αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον καθένα. Το μήνυμα των κριτών μιλά για έναν επικό τελικό, που εμπνέεται από κινηματογραφικά καρέ, όπως κινηματογραφική ήταν και η πορεία των μοντέλων στον διαγωνισμό.

Πρώτη στάση, ένα καφέ - μπαρ με γαλλικό άρωμα, το οποίο γίνεται το σκηνικό για την πρώτη δοκιμασία. Πρόκειται για μια φωτογράφηση που «δανείζεται» στοιχεία από την εμβληματική σκηνή της Audrey Hepburn στην κλασική ταινία «Breakfast at Tiffany’s». Η Zενεβιέβ Μαζαρί, ο Άγγελος Μπράτης και ο Δημήτρης Σκουλός, είναι μαζί με τους τρεις φιναλίστ για να τους καθοδηγούν και να τους εμψυχώνουν, με τον Δημήτρη Σκουλό να βρίσκεται πίσω από το φωτογραφικό φακό. Τα μοντέλα μεταμορφώνονται σε φιγούρες άλλης εποχής και καλούνται να… πάρουν το πρωινό τους σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Με την ισορροπία ανάμεσα στη θεατρικότητα και τη φυσικότητα να είναι το σημείο-κλειδί, τα μοντέλα φαίνεται να μη δυσκολεύονται στην απόδοση των ζητουμένων και κερδίζουν εύκολα τα εύσημα στα σετ τους.

Βιέννη, λάμψη, ρομαντισμός και κομψότητα στη 2η δοκιμασία

Η μέρα, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Η δράση μεταφέρεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό για τη δεύτερη διαγωνιστική φωτογράφηση με τίτλο «Ballroom». Βιέννη, λάμψη, ρομαντισμός και κομψότητα, είναι τα στοιχεία που πλαισιώνουν τα βασικό ζητούμενο των λήψεων, που δεν είναι άλλο από το φλερτ. Οι υποψήφιοι καλούνται να συνεργαστούν με επαγγελματίες μοντέλα, καθώς φλερτάρουν με ένα από αυτά και ποζάρουν για τον φακό του Δημήτρη Σκουλού.

Τι συμβαίνει όμως όταν μεταξύ των επαγγελματιών διακρίνονται και γνώριμα τους πρόσωπα; Η Αγάπη, ο Ντίνος και ο Στυλιανός, επιστρέφουν στο GNTM 4, για να συμμετέχουν στο concept και να αποτελέσουν επιλογές, ως αντικείμενα του πόθου. Η τελική επιλογή ανήκει φυσικά στους Όλγα, Κυβέλη και Κωνσταντίνο και κρίνεται εκ του αποτελέσματος πραγματικά κομβική. Η συναισθηματική στήριξη, που δίνει ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι αδιαμφισβήτητη, πόσο όμως βοηθά στο να μη χαθεί το focus της τέλειας πόζας;

Με δύο πολύ δυνατές λήψεις έκαστος, οι top3 του διαγωνισμού φτάνουν στο πλατό ετυμηγορίας, που κρύβει πολλές εκπλήξεις. Σε πρώτη φάση μαθαίνουν πως ολοκλήρωσαν μόλις δύο από τις τέσσερις δοκιμασίες του τελικού, για κάθε μία από τις οποίες τα μοντέλα θα βαθμολογούνται. Σε δεύτερη φάση, ο Head Of Scouting του Elite London, Joel Bough, μεταφέρει τα δικά του προσωποποιημένα μηνύματα προς τους υποψήφιους του μεγάλου τίτλου, δίνοντας τους εμψύχωση και όραμα.

Τέλος, η φάση της κριτικής δημιουργεί, για μια ακόμα φορά, ένταση αλλά και μια πρώτη κατάταξη, διαμορφώνοντας αντίστοιχα και την ψυχολογία των διαγωνιζόμενων. Παρόλαυτα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Με δύο πολύ δυνατές δοκιμασίες ν' ακολουθούν, η βραδιά ολοκληρώνεται με μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση, για το πως θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.

Πότε θ' ανακοινωθεί ο νικητής

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ο νικητής θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, ένα συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite, κοσμήματα και ρολόι αξίας 20.000 ευρώ, αλλά και ένα αμάξι. Το GNTM 4 απασχόλησε με όλα τα θέματα της εποχής, που διανύουμε. Έννοιες και μηνύματα, όπως ο κορονοϊός, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, ο εγκλεισμός, τα social media, το κίνημα του #metoo και η fluid fashion πραγματικότητα, αποτυπώθηκαν στα editorials μόδας και συνέθεσαν το περιεχόμενο των φετινών προκλήσεων με έναν και μοναδικό στόχο: ένα πολύχρωμο, λαμπερό, και απόλυτα feelgood διαγωνιστικό fashion show. 

Η Όλγα λατρεύει την πισίνα, το μόντελινγκ και τον Στυλιανό

Η Όλγα είναι 21 ετών και κατάγεται από Ελλάδα και Γερμανία. Σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης στο ύπτιο. Θεωρεί πως ο αθλητισμός της έχει προσφέρει πειθαρχία, αντοχή και στοχοπροσήλωση, εφόδια που της έδωσαν αρκετές πρωτιές στο GNTM 4.

Κατά τη διάρκεια του ριάλιτι, η Όλγα υπήρξε ζευγάρι με τον Στυλιανό, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από το παιχνίδι. «Δεν μπορώ χωρίς εσένα, αλήθεια» είχε εξομολογηθεί η νεαρή αθλήτρια στον συμπαίκτη της, όταν έφευγε εκείνος από το σπίτι. «Δεν ξέρω πώς θα είμαι χωρίς τον Στυλ. Είναι ο μόνος που πιστεύει τόσο πολύ σε έμενα. Δεν το ζεις συχνά αυτό» πρόσθεσε η ίδια με δάκρυα στα μάτια. Οι δυο τους, μάλιστα, δε δίστασαν ν' ανταλλάξουν και τρυφερά φιλιά μπροστά από την κάμερα, ενώ δεν έλλειψαν και τα «Σ' αγαπώ». 

Ο Κωνσταντίνος είναι πρωταθλητής του debate

Ο Κωνσταντίνος είναι 21 ετών και έχει σπουδάσει Business Management στη Βρετανία. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ο χρόνος και το ενδιαφέρον του μοιράζονται μεταξύ marketing και modelling. Θεωρεί πως το GNTM 4 είναι η αφετηρία για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ως μοντέλο και να εδραιώσει την παρουσία του στον χώρο, εντός και εκτός συνόρων.

Προσαρμόζεται σαν χαμαιλέοντας στις καταστάσεις και δεν φοβάται την αυστηρή κριτική. Όπως τονίζει και ο ίδιος «ό,τι και να λένε οι άλλοι, εσύ να κάνεις αυτό που σε γεμίζει». Αγαπημένα του χόμπι είναι το cheerleading και ο χορός, ενώ από μικρός κάνει πρωταθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο σε αγώνες debate

Κυβέλη: «Έχω ανάγκη το έπαθλο»

Η Κυβέλη είναι 19 ετών και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ως άνθρωπος είναι αρκετά οργανωτική, ρεαλίστρια και ανεξάρτητη. Υποστηρίζει τον φεμινισμό, απεχθάνεται την κοινωνική καταπίεση και ονειρεύεται έναν κόσμο, όπου οι γυναίκες θα έχουν ίσα δικαιώματα. Στα 16 της, η Κυβέλη πόζαρε για πρώτη φορά στα πλαίσια μιας φωτογράφισης για κατάστημα ρούχων και την κέρδισε το modelling. Τελειώνοντας το σχολείο, αποφάσισε να αφήσει πίσω της τη ζωή στην Κέρκυρα και να μετακομίσει στην Αθήνα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Θαυμάζει τη Ναόμι Κάμπελ για τον δυναμισμό και τον αυταρχικό χαρακτήρα της. Στόχος της, είναι να γίνει ένα καταξιωμένο διεθνές μοντέλο, ενώ στον διαγωνισμό ήρθε κοντά με τον Ντίνο.

Πρόσφατα, η Κυβέλη δήλωσε στις κάμερες πως έχει περισσότερο ανάγκη το έπαθλο σε σχέση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. «Βρίσκομαι σε ένα σπίτι όπου όλα τα παιδιά έχουν οικονομική υποστήριξη, είναι απόφοιτοι ιδιωτικών κολλεγίων ή πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια. Αυτή τη στιγμή εγώ το έχω πιο πολύ ανάγκη απ' όλους, γιατί εγώ δεν έχω μία τέτοια οικονομική υποστήριξη. Είμαι ένα απλό παιδί από ένα δημόσιο σχολείο, από ένα νυχτερινό - εσπερινό σχολείο συγκεκριμένα. Δεν έχω τίποτα έτοιμο στο πιάτο. Δουλεύω για ό,τι χρειαστώ και το έπαθλο αυτό θα με βοηθήσει να φτάσω εκεί που θέλω».

Γιώργος ΚαράβαςΆγγελος ΜπράτηςΖενεβιέβ ΜαζαρίΙσμήνη ΠαπαβλασοπούλουGNTMτελικός GNTMGNTM 4Δημήτρης Σκουλός