Lifestyle|28.12.2021 07:15

Celine Dion: Η χλιδάτη ζωή του φτωχοκόριτσου με τα 13 αδέρφια που κατέκτησε την υφήλιο - Έρχεται ντοκιμαντέρ για την καριέρα της

Newsroom

Με περισσότερες από 250 εκατοµµύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσµο, η Σελίν Ντιόν (Celine Dion) είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες, σεβαστές και επιτυχημένες performers στην ιστορία της ποπ µουσικής. Η μικρότερη κόρη του Αντχεμάρ και της Τερέζ Ντιόν μεγάλωσε φτωχικά, μαζί με τα 13 αδέλφια της. Πριν από λίγο καιρό, η Sony ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά ένα ντοκιμαντέρ με τις μεγάλες στιγμές - σταθμούς της 43χρονης καριέρας της. Κι αυτό δεν είναι μόνο, αφού στο τελευταίο φεστιβάλ Καννών προβλήθηκε η ταινία «Aline». Ένα φιλμ που υπογράφει σκηνοθετικά η κωμικός Valerie Lemercier και σύμφωνα με την ίδια είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Σελίν Ντιόν. 

Ξεκίνησε να τραγουδά, σε ηλικία 5 ετών, στο µπαρ των γονιών της, ενώ όταν έφτασε τα 12, η µητέρα της επικοινώνησε µε τον Ρενέ Αντζελίλ (Rene Angelil), ο οποίος έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να µμπορέσει να χρηματοδοτήσει το πρώτο άλµπουµ της ερμηνεύτριας, µε τίτλο «La voix du bon Dieu» και πολύ αργότερα, πέρα από μέντορά της, έγινε και σύζυγός της. Παντρεύτηκαν στο Μόντρεαλ, σε μία τελετή ανυπέρβλητης χλιδής που μεταδόθηκε ζωντανά από την καναδέζικη τηλεόραση. Το νυφικό της τραγουδίστριας ήταν μια βασιλική δημιουργία από μετάξι και δαντέλα, με χιλιάδες μαργαριτάρια, ραμμένα στο χέρι. Όσο για την τιάρα της, με τα 2.000 κρύσταλλα, υπολογίζεται πως ζύγιζε 3,5 κιλά. 

Eurovision  

Ακολούθησε η Eurovision, µε το τραγούδι «Ne partez pas sans moi», όπου κατέκτησε την πρώτη θέση εκπροσωπώντας την Ελβετία. Η βραδιά εκείνη έμελλε ν' αποδειχθεί χρυσή για την άγνωστη τότε Σελίν, αφού η καριέρα της εκτοξεύθηκε στα ύψη και η ίδια κατάφερε να κερδίσει το παγκόσµιο κοινό. Μέχρι και σήµερα, δε, παραµένει από τις πιο αγαπηµένες τραγουδίστριες σε παγκόσµιο επίπεδο, χωρίς να έχει τη φήµη της ντίβας που τόσο συχνά επισκιάζει πολλούς από τους µεγάλους τραγουδιστές της πρόσφατης εποχής. 

Σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικούς μήνες στον Άγγελο Γεραιουδάκη και στην εφημερίδα «Έθνος», η Σελίν Ντιόν είχε αναφερθεί στην αγάπη που της δείχνουν οι θαυμαστές της όλα αυτά τα χρόνια. «Πιστεύω ότι ξέρουµε ο ένας τον άλλον για περισσότερους λόγους απ’ ό,τι τα τραγούδια και τη µουσική. Γι’ αυτό νοµίζω ότι αγαπώ όταν εµφανίζοµαι πάνω σε µια σκηνή και είµαι σε περιοδείες. Διότι δεν αισθάνοµαι πως ερµηνεύω το ένα τραγούδι πίσω από το άλλο. Αισθάνοµαι, µεταξύ των τραγουδιών µου, όταν µιλάω µαζί τους, όταν µε κοιτάνε, µε γνωρίζουν πραγµατικά και µου αρέσει αυτό. Προέρχοµαι από µια µεγάλη οικογένεια, οπότε είναι σαν να µιλάω µε τα αδέλφια µου. Το αγαπώ αυτό. Με κάνουν και αισθάνοµαι άνετα. Προσπαθώ να είµαι απόλυτα σίγουρη ότι εγώ τους κάνω να αισθάνονται άνετα. Τραγουδάνε µαζί µου και πολλές φορές όταν ξεχνάω τα λόγια µου, µου φωνάζουν λέξεις για να θυμηθώ. Πραγματικά, γνωρίζουν τους στίχους των τραγουδιών µου καλύτερα από όσο τους γνωρίζω εγώ». 

Η συναυλία στην Ελλάδα

Πριν από δύο χρόνια, κυκλοφόρησε το άλμπουμ της, «Courage», έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ στην αγγλική γλώσσα, «Love me Back to Life». Στον δίσκο περιλαμβάνονται κομμάτια όπως τα «Imperfections», «Lying Down» και «Courage» τα οποία –μαζί με πολλ' άλλα– θ' απολαύσει το ελληνικό κοινό στη συναυλία της που θα γίνει το καλοκαίρι του 2023 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της «Courage World Tour». Στο τελευταίο της άλμπουμ αντιλαμβάνεται κανείς τη νέα δημιουργική κατεύθυνση της  Σελίν που είναι ένα eclectic μείγμα από υπέροχες μπαλάντες αλλά και τραγούδια με πιο νευρώδεις ρυθμούς και τις χαρακτηριστικές συναισθηματικές εξάρσεις της.

«Αισθάνοµαι ότι δούλευα αυτό το άλµπουµ ολόκληρη τη ζωή µου, αλλά στην πραγµατικότητα ήταν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτό. Δεν είχα συγκεκριµένο όραμα σχετικά µε το τι θα ήθελα να κάνω ή να πάρω από αυτόν τον δίσκο. Είναι το πρώτο µου αγγλόφωνο άλµπουµ µετά τον θάνατο του συζύγου µου. Συνεπώς, ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησα στα αγγλικά χωρίς αυτόν στο πλάι µου. Ωστόσο, όταν τα τραγούδια ξεκίνησαν να έρχονται σε εµένα, µε έβαλαν σε µια διάθεση να θέλω να τα ηχογραφήσω και να είµαι αρκετά ενθουσιασμένη µε αυτά.... Εχει µια αίσθηση αγριότητας αυτό το άλµπουµ. Πολλοί άνθρωποι περνάνε δύσκολες στιγµές. Πέρασα και εγώ -για την ακρίβεια όλη η οικογένειά µου- δύσκολα, αφού έχασα και έναν από τους αδελφούς µου. Και όταν έχεις τραγούδια για να κρατηθείς και να µπορείς να δείξεις τον εαυτό σου στους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως είναι πολύ θεραπευτικό για σένα, είναι ένα είδος απελευθέρωσης. Κατά κάποιον τρόπο -και θέλω να το πιστέψετε αυτό- βοηθάει τους ανθρώπους, διότι η µουσική δεν είναι µονάχα έκφραση, την παντρεύεσαι. Δεν έχει σηµασία τι µουσική σου αρέσει, όταν παντρεύεσαι ή χάνεις ανθρώπους. Απλώς βρίσκεις συµπαράσταση σε ένα τραγούδι και αυτό βοηθάει. Συνεπώς, ελπίζω το "Courage" όπως και τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν κάποιες "χαρούµενες" στιγµές. Δεν θα ήθελα να πω στενάχωρες στιγµές, παρόλο που όλοι ξέρουµε ότι υπάρχουν µέσα στη ζωή. Είµαι περήφανη για αυτό το άλµπουµ και ελπίζω οι φαν να µην έχουν απογοητευτεί» είχε αναφέρει στο «Έθνος».  

Η χλιδάτη ζωή

Τον Δεκέμβριο του 2001, κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία μου, το όνειρό μου», το οποίο περιγράφεται όλη η μουσική της διαδρομή μέχρι την κορυφή, ενώ κάθε χρόνο τ' όνομά της φιγουράρει στις λίστες «Forbes». Η χλιδάτη ζωή της, μεταξύ άλλων, αντικατοπτρίζεται στα πολλά ακίνητα που διαθέτει. Αρχικά, με τον σύζυγό της είχαν αγοράσει μία έπαυλη στη Ν. Φλόριντα, το 2005, έναντι 12.500.000 δολαρίων. Στη συνέχεια, το 2008 αγόρασαν και το διπλανό αρχοντικό. Η τελική έπαυλη καταλάμβανε πάνω από πέντε στρέμματα έκτασης. Είχε, πέρα από τα δεκάδες δωμάτια, 14 μπάνια, 5 τζάκια, θέατρο μέσα στο σπίτι και ένα γιγαντιαίο πάρκο. Το 2017, η Celine Dion αποφάσισε να πουλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο έναντι 38.500.000 δολαρίων τότε.       

Στην ιέρεια της ποπ αρέσει να ζει στην υπερβολή των ανέσεων και γι' αυτό και επέλεξε για τα παιδιά της ένα υδάτινο πάρκο με πισίνες, ποταμούς και πολλές νεροτσουλήθρες. Μάλιστα, όταν έφερε στον κόσμο, έπειτα από αρκετή προσπάθεια, το πρώτο της παιδί, αποφάσισε μέσα στην έπαυλη να δημιουργήσει ένα τεράστιο ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Αλλά και για τη γκαρνταρόμπα της, η  Σελίν Ντιόν δεν τσιγκουνεύεται. Κάθε χρόνο δαπανά πολλά εκατομμύρια. Έχει πάνω από 10.000 παπούτσια, ενώ οι σχεδιαστές δίνουν γη και ύδωρ για να τη ντύσουν. Αξίζει ν' αναφερθεί πως στα μουσικά βραβεία Billboard το 2017, που η  Σελίν Ντιόν «λύγισε» ερμηνεύοντας το τραγούδι «My Heart Will Go On» του Τιτανικού, την τουαλέτα υψηλής ραπτική του Stephane Rolland, συνόδεψαν κοσμήματα αξίας 3.000.000 δολαρίων, τα οποία ήταν δικά της.   

Το ίδιο έτος, η  Σελίν Ντιόν μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο από την προετοιμασία της για την επιβίβαση στο ιδιωτικό της τζετ, γράφοντας στο Instagram: «Grammy's ερχόμαστε». Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Telegraph», το ιδιωτικό αυτό τζετ στοιχίζει 42.000.000 δολάρια. Είναι ευρύχωρο, έχει πολλά μπάνια και κουζίνα πλήρους μεγέθους. 

Ο θάνατος του συζύγου της

Τον Ιανουάριο του 2016, ο σύζυγος της διάσημης ερμηνεύτριας, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. «Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις µια θετική στάση απέναντι στη ζωή και να ξεπεράσεις τις δυσκολίες, αλλά όλοι έχουµε περάσει άσχηµες στιγµές. Και, ξέρετε, όταν η ζωή αποφασίσει να σου δώσει κάτι, να σου το επιβάλει, δεν είναι κάτι που το διαλέγεις. Εχεις, όµως, την επιλογή µε ποιον τρόπο θα το ξεπεράσεις. Πάντα υπάρχουν δύο όψεις για ένα νόµισµα και για µένα είναι µία θετική και µία αρνητική. Δεν σηµαίνει ότι είναι εύκολο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αρκετή βοήθεια, ενώ κάποιοι άλλοι διαλογίζονται ή είναι αρκετά εξωστρεφείς. Ωστόσο, θεωρώ πως το να είναι κάποιος ιδιαίτερα πνευµατικός είναι µεγάλο πλεονέκτηµα. Οταν έχεις πνεύµα σε βοηθάει. Πρέπει να µείνεις δυνατός για τους φίλους, την οικογένεια και τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου. Να κοιτάς τον καθρέφτη, αλλά να µη βλέπεις το είδωλό σου. Να ζητάς ουσιαστικά βοήθεια από τον εαυτό σου. Θα βρεις λίγη δύναµη και θα είσαι καλά µέσα από αυτό. Ολα θα πάνε καλά» είχε δηλώσει στο «Εθνος».  

ντοκιμαντέρφεστιβάλ ΚαννώνπεριοδείαΣελίν ΝτιόνκαρκίνοςForbesΟΑΚΑγάμοςμουσικήEurovisionBillboard