Lifestyle|16.02.2022 12:30

Πρίγκιπας Άντριου: 12 εκατ. λίρες θα πληρώσει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για το σεξουαλικό σκάνδαλο

Newsroom

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την καταγγέλουσα Βιρτζίνια Ρόμπερτς (Τζιούφρε) προχώρησε ο Πρίγκιπας Άντριου για το σεξουαλικό σκάνδαλο, σύμφωνα με το Skynews. Ο πρίγκιπας Άντριου, που πάντα δήλωνε αθώος, συμβιβάστηκε εξωδικαστικά για την αγωγή της Τζιούφρε (Virginia Giuffre) για σεξουαλική επίθεση που κατατέθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail το ποσό του συμβιβασμού πιθανώς να ξεπεράσει τις 12 εκατομμύρια λίρες, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να καλείται να «βάλει πλάτη» για λογαριασμό του 61χρονου γιου της. 

Στο δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας φέρεται να αναφέρει ότι «λυπάται για τη σχέση του» με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν, ενώ επισημαίνεται ότι αυτός και η Τζιούφρε κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Επιπλέον, ο Πρίγκιπας Άντριου προτίθεται να κάνει μια «σημαντική δωρεά» σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν θύματα κακοποίησης.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη κατάθεση του πρίγκιπα Άντριου για την υπόθεση, στην οποία επρόκειτο να εξεταστεί από τους συνηγόρους της γυναίκας. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, δεν παραδέχθηκε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που του προσάπτει η γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως η Ρόμπερτς δήλωσε ότι έχασε την πρωτότυπη εκτύπωση της διάσημης φωτογραφίας της ίδιας και του πρίγκιπα Άντριου, κάτι που θα μπορούσε να αποδείξει αν είναι αληθινή. Η περιβόητη φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι της Μάξγουελ στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2001.  

Πρίγκιπας Άντριου: Εξαφανίστηκε η φωτογραφία με τη 17χρονη που αποδεικνύει την ενοχή του

Άφαντη είναι η περιβόητη φωτογραφία που αποδείκνυε την ενοχή του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση της 17χρονης Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2001, όταν ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν 41 χρόνων, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξουελ – στενής συνεργάτη και συντρόφου του Τζέφρι Έπσταϊν.

Η Ρόμπερτς, που έχει καταγγείλει την κακοποίησή της από τον πρίγκιπα, ισχυρίζεται ότι έχασε το αποδεικτικό στοιχείο για τη γνησιότητα της περιβόητης φωτογραφίας, που δεν ήταν άλλο από την πρωτότυπη εκτύπωση της. Σύμφωνα με πηγή, που μίλησε στη Daily Mail, η φωτογραφία, «δεν είναι πια στην κατοχή της Βιρτζίνια». Σύμφωνα με άλλη πηγή, που μίλησε στο μέσο, δεν ήταν σίγουρο ότι η πρωτότυπη εκτύπωση της φωτογραφίας υπήρχε ακόμη καθώς, πιθανώς, βρέθηκε μέσα σε ένα από τα πολλά κιβώτια που στάλθηκαν, από το Κολοράντο των ΗΠΑ, που ζούσε τότε η Ρόμπερτς, στην Αυστραλία, όπου ζει σήμερα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, η ομάδα των δικηγόρων του πρίγκιπα είχε ζητήσει από την καταγγέλλουσα την πρωτότυπη φωτογραφίαόταν βγήκαν στο φως οι καταγγελίες, το 2021, αλλά δεν έχει τίποτα στην κατοχή της.

Τα σενάρια για το τι απέγινε η φωτογραφία 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ρόμπερτς, η φωτογραφία τραβήχτηκε το βράδυ που ο δούκας του Γιορκ της επιτέθηκε σεξουαλικά για πρώτη φορά. Στο βάθος διακρίνεται και η Τζιλέιν Μάξουελ. Η Daily Mail έφερε στο φως και έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία δύο πράκτορες του FBI συνέλεξαν 20 πρωτότυπες φωτογραφίες της Ρόμπερτς. Σε αυτές, βρίσκεται και η περιβόητη φωτογραφία με τον Άντριου. Κράτησαν τα πρωτότυπα και έδωσαν στην καταγγέλλουσα ένα αντίγραφο των φωτογραφιών σε CD. Οι δικηγόροι της Ρόμπερτς Ντέιβιντ Μπόις και Σίγκριντ ΜακΚόλεϊ, ισχυρίστηκαν ότι τα αρχεία έχει ακόμη στην κατοχή του το FBI.

Από την πλευρά του πρίγκιπα Άντριου, αμφισβητούνται οι κατηγορίες καθώς και η γνησιότητα της φωτογραφίας. Ο ίδιος ο Άντριου αμφισβητεί, εκτός από τη γνησιότητα της φωτογραφίας, και το ότι συναντήθηκε ποτέ με την Ρόμπερτς ενώ η φίλη του, Λαίδη Βικτόρια Χέρβεϊ ισχυρίστηκε ότι, στην φωτογραφία, χρησιμοποιήθηκε το σώμα ενός Ιρλανδού και το κεφάλι του πρίγκιπα. Άγνοια για το πού βρίσκεται η αυθεντική φωτογραφία δηλώνει και η νομική ομάδα της Ρόμπερτς, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει δει ποτέ την αρχική εικόνα.

Στη μήνυσή της η ενάγουσα ανέφερε ότι γνώρισε την Γκισλέιν Μάξγουελ (Ghislaine Maxwell) - τη γυναίκα που καταδικάστηκε επειδή βοηθούσε τον Τζέφρι Έπσταιννα προσελκύσει έφηβες για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά - όταν ήταν 16 ετών και εργαζόταν σε ένα σπα στο θέρετρο Mar-a-Lago του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την πίεσαν να κάνει σεξ με άλλους άντρες. Ο Έπσταϊν σύμφωνα με τα λεγόμενά της την μετέφερε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 17 ετών για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου.

πρίγκιπας ΆντριουΒασίλισσα Ελισάβετειδήσεις τώραδικαστήριοεξωδικαστικός συμβιβασμός