Lifestyle|26.02.2022 11:00

Roman Abramovich: Στο πλευρό της Ουκρανίας η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη - «Το μεγαλύτερο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου»

Newsroom

H κόρη του Ρώσου ολιγάρχη και ιδιοκτήτη της ChelseyΡομάν Αμπράμοβιτς (Roman Abramovich), τάχθηκε στο πλευρό των Ρώσων που καταδικάζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία. Η 27χρονη Σοφία Αμπράμοβιτς (Sofia Abramovich), που περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της στο Λονδίνο, μοιράστηκε μια εικόνα στο Instagram, που δείχνει τον Ρώσο ηγέτη σε μια πινακίδα κινδύνου, τη φράση «Ο Πούτιν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία» και τη λεζάντα:

«Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν». Το σχόλιο της κόρης του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι αξιοσημείωτο, καθώς ο πατέρας της είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Ρώσους ολιγάρχες που ζουν στη Βρετανία.

Να μην «πατήσει» στη Βρετανία ο Αμπράμοβιτς 

Όπως αναφέρει η Daily Mail το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των 35 ολιγαρχών που αναφέρθηκαν από τον Ρώσο δικηγόρο και πολιτικό ακτιβιστή Alexei Navalny, ως «σύμμαχοι» του Πούτιν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αμπράμοβιτς έχει αποκλειστεί από τη Βρετανία και δεν μπορεί να διαμείνει σε βρετανικό έδαφος ποτέ ξανά, ενώ δεν έχει εμφανιστεί ούτε στο κλαμπ στης Premier League στο Λονδίνο εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τη The Sun, οι μεταναστευτικές Αρχές έχουν εντολές να καταστήσουν αδύνατη την παραμονή του Ρώσου δισεκατομμυριούχου στη Βρετανία  - αν και διαθέτει «παλάτι» 125 εκατ. λιρών κοντά στο Κένσινγκτον. Η κόρη του Αμπράμοβιτς δεν είναι η μόνη που «καταδίκασε» τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μεγάλα ονόματα της Ρωσίας έχουν κάνει το ίδιο, με πολλούς να αλλάζουν τα προφίλ τους στα social media και να βάζουν μαύρα τετράγωνα, μαζί με το hashtag «όχι πόλεμος».

Κατά της επίθεσης του Πούτιν και η... φημολογούμενη βαφτιστήρα του

Μεταξύ εκείνων που άλλαξαν την εικόνα του προφίλ τους ήταν και η Ξένια Σομπτσάκ (Ksenia Sobchak), σοσιαλίστρια και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, η οποία φημολογείται ότι είναι βαφτιστήρα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ίδια έχει διαψεύσει τις φήμες αυτές, αλλά στο παρελθόν είχε παραδεχθεί πως ο Πούτιν είχε παραβρεθεί στη βάφτισή της.

Σε ανάρτησή της έγραψε: «Σήμερα με ξύπνησαν στις 6 το πρωί με τις λέξεις: Ξένια, ο πόλεμος άρχισε. Όχι στη γη μας, αλλά με τους ανθρώπους μας. Εμείς, οι Ρώσοι, θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες τού σήμερα για πολλά χρόνια».

Η γνωστή Ρωσίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός Anastasia Ivleeva, με 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, έγραψε «Όχι πόλεμος». Ο παρουσιαστής Ivan Urgant σχολίασε «Φόβος και πόνος. ΟΧΙ στον πόλεμο». Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ,  Evgenia Medvedev έγραψε: «Ελπίζω όλα να τελειώσουν σύντομα, είναι σαν ένα κακό όνειρο». 

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

ΡωσίαΡομάν ΑμπράμοβιτςκόρηΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώρα