Lifestyle|26.02.2022 13:13

Madonna κατά Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία - Angelina Jolie με συγκινητικό βίντεο για τους πρόσφυγες

Newsroom

Πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές έχει το βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram, η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα (Madonna) αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο βίντεο υπάρχει μοντάζ φωτογραφιών από την τραγωδία που ζει ο λαός της Ουκρανίας, ενώ η εικόνα του Πούτιν εναλλάσσεται με την εικόνα του Χίτλερ. 

Στην ανάρτησή της αναφέρει: «Η ανούσια και οδηγούμενη από απληστία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πρέπει να σταματήσει. Παρακαλώ να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια για να στηρίζει εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας που οι ζωές τους βάλλονται από αυτή την ΚΡΙΣΗ αυτήν εδώ τη στιγμή. 

Ο Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που υπάρχει. Ο Πούτιν δεν έχει κανένα δικαίωμα να σβήσει την ύπαρξη της Ουκρανίας. Σε στηρίζουμε Πρόεδρε Zelensky!! Προσευχόμαστε για σένα και για τη χώρα σου. Ας μην ασιθανόμαστε αβοήθητοι όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεωπολιτικές πράξεις αυτού του βεληνεκούς. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε». 

Η Μαντόνα εχει ποστάρει στο προφίλ της το link του Global Cirizen με τους τρόπους βοήθειας στην Ουκρανία.

 

Αντζελίνα Tζολί - Βίντεο από τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας

«Πάνω από 50,000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε λιγότερες από 48 ώρες. Οι συνάδελφοί μου στο UNHCR στέλνουν βίντεο από Μολδαβία στα σύνορα με Ουκρανία» γράφει η Αντζελίνα Τζολί στα social και ποστάρει το εν λόγω βίντεο.

 

H Αντζελίνα Τζολί, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους πως η ίδια και η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισθέντων μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Η ηθοποιός, εξάλλου είναι γνωστό πως έχει μεγάλη ακτιβιστική δράση. «Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Μαζί με τους συναδέλφους μου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτού του συμβάντος - για τον λαό της Ουκρανίας και για το  κράτος διαθνούς δικαίου - δεν μπορεί να παραλειφθεί» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί στην ανάρτηση της. Η Αντζελίνα Τζολί μοιράστηκε επίσης έναν σύνδεσμο, με τη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

Βλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαΑντζελίνα ΤζολίπόλεμοςΜαντόναΟυκρανία