Lifestyle|08.03.2022 10:30

Gigi Hadid: Δωρίζει όλα της τα έσοδα από τον Fashion Month στην Ουκρανία - «Στο τέλος της ημέρας την πληρώνουν οι αθώοι»

Newsroom

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, σχεδιαστές μόδας και μοντέλα εκφράζουν τη στήριξή τους στα θύματα της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, προσφέροντας οικονομική και άλλη βοήθεια μέσα από διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις. Το γνωστό μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ (Gigi Hadid), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, ανακοίνωσε στο Instagram ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδά της από τον Fashion Month στον οποίο συμμετείχε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το διεθνούς φήμης μοντέλο σημείωσε πως τα έσοδα που συγκέντρωσε από τις εβδομάδες μόδας που συμμετείχε τον περασμένο μήνα θα τα προσφέρει στους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη, ενώ θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. 

 

«Έχοντας ένα καθορισμένο πρόγραμμα για τον Fashion Month, οι συνάδελφοί μου κι εγώ συχνά παρουσιάζουμε νέες κολεξιόν κατά τη διάρκεια καταστροφικών και τραυματικών στιγμών της ιστορίας. Δεν έχουμε τον έλεγχο του προγράμματός μας, αλλά θα θέλαμε να περπατήσουμε για κάποιον λόγο.

Ακολουθώντας τα βήματα της φίλης μου, Mica Arganaraz, δεσμεύομαι να προσφέρω τα έσοδα από τις επιδείξεις για το Φθινόπωρο 2022 σε όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω εκείνους που βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη. Tα μάτια και οι καρδιές μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε κάθε αδικία κατά των ανθρώπων. Ας δούμε ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια, ας δούμε πέρα από την πολιτική, πέρα από την φυλή, πέρα από τη θρησκεία. Στο τέλος της ημέρας, το κόστος του πολέμου πληρώνουν οι αθώες ζωές - όχι οι ηγέτες», έγραψε η Τζίτζι Χαντίντ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι και η Μίκα Αργανιάρας, μούσα του Versace, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει μέρος των κερδών της, ενώ και η Μπέλα Χαντίντ, ενημέρωσε τους ακόλουθούς της ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα της συναδέλφου της. «Πρέπει να πω ότι αισθάνομαι πολύ περίεργα να περπατώ σε επιδείξεις μόδας, γνωρίζοντας ότι συμβαίνει πόλεμος στην ίδια ήπειρο γι' αυτό θα δωρίσω μέρος των κερδών μου αυτής της εβδομάδας μόδας, για να βοηθήσω οργανώσεις της Ουκρανίας. Στους φίλους και συναδέλφους και σε όποιον επίσης παλεύει με αυτό το συναίσθημα, ίσως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσαμε όλοι να συνεισφέρουμε» έγραψε στο Instagram η Μπέλα Χαντίντ.

Βοήθεια για την Ουκρανία:

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία & mdmgreece.gr
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

Ουκρανίαειδήσεις τώραΤζίτζι ΧαντίντμόδαδωρεάπόλεμοςΜπέλα Χαντίντ