Lifestyle|11.03.2022 09:00

Βίκυ Χατζηβασιλείου για Δημήτρη Κοντομηνά: «Έφυγε 30 κιλά στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, εντελώς μόνος»

Newsroom

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο κανάλι του Alpha, είπε το δικό της «αντίο» στον ισχυρό επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά με τον οποίο εκτός από συνεργάτες, υπήρξαν και φίλοι. Η γνωστή παρουσιάστρια έγραψε στο Instagram: «Έφυγε σήμερα το πρωί ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγάπησε πολύ τις μπίζνες, τη χλιδή, τον Alpha, τις γυναίκες, τους κόλακες. Ήταν extra large στον τρόπο που εργαζόταν, στη δοτικότητα στους αγαπημένους του, στην πολυτέλεια στους χώρους του, στο size από τα σακάκια του».

«Έφυγε extra small , 30 κιλά, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, εντελώς μόνος, χωρίς ούτε έναν συνεργάτη, ούτε μια σύντροφο, ούτε έναν συγγενή, ούτε έναν κόλακα… Έζησε ακριβώς όπως ήθελε και έφυγε ακριβώς όπως δεν ήθελε. Του άξιζε καλύτερος θάνατος. Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την ευκαιρία, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και κυρίως το σεβασμό. Αντίο», έγραψε στο instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

 

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου το 2001 πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αρχικά τη σεζόν 2001-2002 παρουσίαζε την καθημερινή εκπομπή ιατρικού περιεχομένου «Λόγω Ζωής». Αργότερα η συχνότητα προβολής της εκπομπής έγινε εβδομαδιαία, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε μία από τους παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων του σταθμού αναλαμβάνοντας την παρουσίαση της ειδησεογραφίας της Θεσσαλονίκης. Τη σεζόν 2004-2005 ανέλαβε την παρουσίαση της εβδομαδιαίας κοινωνικής εκπομπής «Έχεις Γράμμα» στην prime time ζώνη του σταθμού.

Η εκπομπή από την πρώτη εβδομάδα προβολής της σημείωνε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης κι έτσι οι ιθύνοντες του σταθμού ανανέωσαν την εκπομπή για δεύτερη χρονιά. Τον Μάρτιο του 2006, κι ενώ η εκπομπή προβαλλόταν κανονικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, το concept της εκπομπής που άνηκε σε εταιρία παραγωγής του εξωτερικού αγοράστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και μέσα σε λίγες μέρες ξεκίνησε την προβολή της από τον δεύτερο σταθμό με άλλη παρουσιάστρια.

Τότε, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha αγόρασε τα δικαιώματα της εκπομπής «The package» και με ελληνική ονομασία «Πάμε Πακέτο» ξεκίνησε την προβολή της εκπομπής από τον Μάρτιο του 2006. Τον Ιούνιο του 2019 το «Πάμε Πακέτο» ολοκλήρωσε την 14η σεζόν προβολής της ενώ κατέχει τον τίτλο της μακροβιότερης εκπομπής στην prime time ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης.

Το «αντίο» του Αντώνη Σρόιτερ για Κοντομηνά - «Έζησε σαν μεγιστάνας, πέθανε φτωχός»

Με μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, είπε το δικό του «αντίο» στον Δημήτρη Κοντομηνά που έφυγε από τη ζωή. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σρόιτερ γράφει: «Έζησε τη ζωή του στα κόκκινα. Δούλεψε σκληρά άλλα και απόλαυσε τις χαρες του πλούτου του. Έκανε deals που άλλοι δεν τολμούσαν να σκεφτούν. Έζησε σαν μεγιστάνας, πέθανε φτωχός. Του χρωστάω. Καλό ταξίδι Πρόεδρε».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Alpha για την απώλεια του Δημήτρη Κοντομηνά

«Πολυσχιδής επιχειρηματίας, κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε σήμερα (10/3) από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Aπό τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες της χώρας, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, είχε ασχοληθεί ενεργά με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η κορυφή ήταν πάντα ο στόχος του. Καινοτόμος, διορατικός, μαχητικός, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική προσωπικότητα, ένας χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν και ένας ισχυρός παίκτης στη σκακιέρα των media.

Ήταν ο επιχειρηματίας που έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην επιτυχημένη πορεία του Alpha. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, βάζοντας τα θεμέλια της ιδιωτικής ασφάλισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα Βαλκάνια. Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του και στον χώρο της υγείας, με την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών και Παίδων, προσφέροντας περίθαλψη υψηλού επιπέδου σε γονείς και παιδιά. Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow.

Στην πλούσια επιχειρηματική του δράση του περιλαμβάνεται και η ενασχόλησή του με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Η πορεία του στην κορυφή ήταν ιλιγγιώδης. Εκείνος όμως δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Συμμετείχε ενεργά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ η φιλανθρωπική του δράση και το έργο του είχαν αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Μητρόπολη της Χαλκηδόνας, την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας. Συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων, υπήρξε θεματοφύλακας της τέχνης και του πολιτισμού. Μέρος της συλλογής των βιβλίων του είχε φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα. O Alpha και το προσωπικό εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Alpha TVθάνατοςΒίκυ ΧατζηβασιλείουπαρουσιάστριαAlphaΔημήτρης Κοντομηνάςειδήσεις τώρα