Lifestyle|16.03.2022 23:01

Angelina Jolie: Πάντα και με κάθε τρόπο στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Newsroom

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το όνομα της Angelina Jolie δεν είναι μόνο συνδεδεμένο με λέξεις όπως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μοντέλο αλλά ταυτισμένο και με την ιδιότητά της ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Δεν υπάρχει, επίσης, κάποια αμφιβολία πως δεν έχει επηρεαστεί πολύ αρνητικά με όλες τις εξελίξεις της επικαιρότητας με τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλες τις παράπλευρες απώλειες. Αν και η ενεργή δράση της έχει πολλές παραμέτρους, η ίδια προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια και μέσω του Instagram της το οποίο και δημιουργήθηκε πριν από λίγους μόλις μήνες για το λόγο αυτό. Της -με κάθε τρόπο- προσφοράς. 

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή της, η οποία αποτελείται από τις τρεις φωτογραφίες και έχει δημοσιευτεί στο προφίλ της εδώ και λίγες ώρες, είδαμε κάποιες συγκλονιστικές λήψεις εν μέσω του πολέμου και των καταστάσεων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία. Με μια μια σειρά από κλικ -που ισούνται με χίλιες λέξεις- από τους Diego Herrera, Wolfgang Schwan και Άρη Μεσσίνη (Έλληνας φωτορεπόρτερ για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων) τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι γροθιά στο στομάχι.

«Εκτός από τα εκατομμύρια που έχουν διαφύγει από τα σύνορα της Ουκρανίας, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξοριστεί μέσα στη χώρα τους, πολλοί είναι παγιδευμένοι, χωρίς βοήθεια με κινδύνους. Αν δεν τελειώσει ο πόλεμος, τα παιδιά θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα - σε τραύματα, χαμένες παιδικές ηλικίες και διαλυμένες ζωές», έγραψε ως λεζάντα φροντίζοντας στο τέλος να προσθέσει τον σύνδεσμο από την σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

Η πρώτη φωτογραφία του Ισπανού Diego Herrera αποτυπώνει την αγωνία ενός άνδρα και μιας γυναίκας με τα παιδιά τους καθώς περιμένουν να διασχίσουν ένα ποτάμι μετά τη διαφυγή τους από το Ίρπιν της Ουκρανίας.

Η δεύτερη του Wolfgang Schwan, ένα έφηβο αγόρι και τη μητέρα του σε κρεβάτι νοσοκομείου με τραύματά από ρωσική επίθεση.

Και η τρίτη δείχνει ένα παιδί με καρκίνο να αγκαλιάζει έναν άνδρα με την υπογραφή του Έλληνα φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σημειωτέον ο φωτογραφικός του φακός βρέθηκε και στα υπόγεια του ογκολογικού κέντρου και του παιδιατρικού νοσοκομείου με συγκλονιστικά καρέ καρκινοπαθών παιδιών που ζουν το δικό τους πόνο μέσα από την καταστροφή της χώρα τους.

Ακολουθούν και άλλες αναρτήσεις της 46χρονης βάσει των γεγονότων που διαδραματίζονται εδώ και τρεις εβδομάδες

 

 

 

 

 

Αντζελίνα ΤζολίπόλεμοςΟυκρανίαειδήσεις τώρα