Lifestyle|12.05.2022 13:00

Κατερίνα Βρανά: «Κάποιοι θεώρησαν ότι επειδή είμαι σε αμαξίδιο, έχω και νοητικά θέματα»

Newsroom

Η Κατερίνα Βρανά παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και με αφορμή την παράσταση «Σχεδόν Πέθανα», μίλησε για τη σοβαρότατη περιπέτεια με την υγεία της ενώ έκανε αναφορά και σε μία τεράστια παθογένεια της χώρας μας.

Στην αρχή της συζήτησης η γνωστή stand up comedian είπε: «Από τότε που αρρώστησα δεν μπορούν να συντονιστούν οι φωνητικές χορδές μου. Στην παράσταση "Σχεδόν Πέθανα" θα δείτε μία κωμική εξιστόρηση της περιπέτειας της υγείας μου. Πήγα να πεθάνω στην πόλη Malacca στην Μαλαισία. Ήμουν σε κώμα και ψιλοπέθαινα, τους 3 μήνες που κινδύνευσε η ζωή μου, έβλεπα ότι κάνω γιόγκα. Ήμουν σε κώμα και τους άκουγα να λένε "πολύ δύσκολη η κατάσταση", και εγώ σκεφτόμουν τι υπερβολάρες, σιγά τα λάχανα!».

«Ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και τυφλή. Όταν τυφλώθηκα μού χάλασε το κέφι για καμία εβδομάδα. Δεν είχα καταλάβει ακριβώς πόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας είχα. Ένα χρόνο μετά το κατάλαβα. Η αποκατάσταση πάει πολύ αργά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία: «Η κατάσταση στην Ελλάδα για ένα άτομο με αναπηρία, είναι από τις χειρότερες στον κόσμο, είμαστε φρίκη, ντροπή μας. Έγινες ανάπηρος, σιγά τα λάχανα. Δεν υπάρχει λόγος για κακομοιριά και λύπηση. Κάποιοι θεώρησαν ότι επειδή είμαι σε αμαξίδιο, έχω και νοητικά θέματα».

Αναφορικά με τη σάτιρα και τον Μάρκο Σεφερλή δήλωσε: «Στη σάτιρα χωράνε όλα, το μονό σημαντικό είναι το όπλο των αδύναμων να πολεμήσει τους ισχυρούς, όχι τους αδύναμους. Ο Μάρκος Σεφερλής δεν θα έπρεπε να κάνει αυτά τα αστεία, έκανε την σειρά ξεπατικοτούρα, αναπαράγεις κάτι με το οποίο πρέπει να τελειώνουμε. Ο Μάρκος Σεφερλής έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει καλύτερα πράγματα, ακόμα θυμάμαι αυτά που έλεγε το ‘90».

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Κατερίνα Βρανά έπαθε ξαφνικά διάτρηση εντέρου (και όχι σκωληκοειδίτιδα όπως είχε αρχικά ειπωθεί) στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού της στη Μαλαισία. Στο νοσοκομείο δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση με αποτέλεσμα να παλέψει μέχρι και με τη σηψαιμία.

Με αφορμή τα πέντε χρόνια από «εκείνη» τη μέρα που έγινε η «Βρανάσταση», η γνωστή stand up comedian θέλησε να μοιραστεί με τους followers της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά της. Η γνωστή performer, δείχνοντας τα χέρια της μετά το κώμα και «αιχμαλωτίζοντας» τη στιγμή με λόγια που εμπνέουν έγραψε στο Instagram της.  Περισσότερα εδώ. 

παράστασησυνέντευξηαναπηρίαειδήσεις τώραΚατερίνα Βρανά