Lifestyle|26.05.2022 11:45

Ellen DeGeneres: Αυλαία απόψε για το talk show μετά από 19 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας - Οι συγκινητικές αναρτήσεις της

Newsroom

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2003, η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) ήταν η πρώτη καλεσμένη στην πρεμιέρα ενός νέου καθημερινού talk show. 3.294 επεισόδια (και μια ισχυρή φιλία) μετά, η Άνιστον επιστρέφει για το φινάλε του «The Ellen DeGeneres Show» το οποίο και ρίχνει αυλαία έπειτα από 19 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας.

 

 

Εκτός από την Άνιστον όμως, στο φινάλε της Πέμπτης (26/5) το οποίο και έχει μαγνητοσκοπηθεί, και άλλες σταρ αποτίουν φόρο τιμής στην κωμική ηθοποιό. Σταρ όπως οι τραγουδίστριες Πινκ και Μπίλι Άιλις.

Η παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζενέρις (Ellen DeGeneres), που μετράει αντίστροφα το χρόνο μέχρι να προβληθεί το τελευταίο της show δεν έχει σταματήσει να κλαίει από τη συγκίνηση για το φινάλε της εκπομπής, όπως αποκάλυψε και η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Έλεν ντε Τζενέρις δεν πρόκειται να ασχοληθεί άμεσα με κάποιο μεγάλο πρότζεκτ αν και έχει μια «απίστευτη πρόταση». Αντιθέτως, θα ακολουθήσει τη συμβουλή της φίλης της Όπρα Γουίνφρεϊ και θα πάρει χρόνο «για να καθίσει και να σκεφτεί» (αν και παραδέχεται ότι δεν είναι πολύ καλή σε αυτό).

 

«Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη συμβουλή της, η οποία είναι: "Μην κάνεις τίποτα για ένα χρόνο. Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η προσφορά, απλά κάτσε για ένα χρόνο"», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter και πρόσθεσε αναφορικά με μία μεγάλη πρόταση που έχει, «Και θα σας πω ότι έχω μια απίστευτη προσφορά αυτή τη στιγμή, την οποία στην πραγματικότητα είχα αρκετούς μήνες πριν τελειώσω με την εκπομπή. Είναι πραγματικά, πραγματικά δύσκολο να πω "όχι" και ζητάω να την καθυστερήσω γιατί πραγματικά προσπαθώ να κάτσω ακίνητη. Αυτό είναι το πρώτο μου αυτοεπιβαλλόμενο διάλειμμα. Το προηγούμενο δεν ήταν».

Πάντως, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και πολύ ευχάριστα για την παρουσιάστρια αφού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά από την ίδια και τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Μάλιστα, από το 2018, η ντε Τζενέρις σκεφτόταν πολύ σοβαρά να δώσει οριστικό τέλος στην τηλεοπτική της καριέρα και να ασχοληθεί με άλλα πράγματα, προκειμένου να αναδείξει περισσότερες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Ellen DeGeneres: Τίτλοι τέλους για την εκπομπή της έπειτα από 19 χρόνια – Το συγκινητικό μήνυμά της

Πριν από λίγες ημέρες έιχε γράψει σχετικά με το τέλος της εκπομπής: 

«Σήμερα μαγνητοσκοπήσαμε το τελευταίο επεισόδιο του "The Ellen Show" που προβάλλεται στις 26 Μαΐου. Όταν ξεκινήσαμε αυτό το σόου το 2003, το iPhone δεν υπήρχε. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπήρχαν. Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν ήταν νόμιμος. Βλέπαμε τον κόσμο ν' αλλάζει, άλλοτε προς το καλύτερο, άλλοτε όχι. Αλλά ό,τι κι αν γινόταν, ο στόχος μου ήταν πάντα το σόου να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να γελάσουμε για μια ώρα. Το να με προσκαλείτε στη ζωή σας ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου και μου έφερε απίστευτη χαρά. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ» έγραψε η ίδια, μέσα από το Instagram.

 

Η αρχή της αποδόμησης της  Έλεν ντε Τζενέρις έγινε όταν ο Κέβιν Πόρτερ, ένας κωμικός που έχει συνεργαστεί πολλές φορές μαζί της στο κοντινό παρελθόν, έγραψε στο Twitter πως η παρουσιάστρια είναι «ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους εν ζωή» και κάπως έτσι ξεκίνησε μία συζήτηση, ζητώντας από οποιονδήποτε που αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις με την Ellen να βγει μπροστά και να μιλήσει, λαμβάνοντας χιλιάδες μηνύματα.

Μέσα στους επόμενους μήνες, η υπόθεση προχώρησε αρκετά και στελέχη της Warner Bros. Television και η παραγωγός εταιρείας Telepictures απέστειλαν ένα σημείωμα στο προσωπικό, σύμφωνα με το οποίο η διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας και μία ανεξάρτητη εταιρεία ξεκίνησαν να εξετάζουν τις καταγγελίες με συνεντεύξεις σε πρώην και νυν εργαζόμενους. Ένας νυν και δέκα πρώην εργαζόμενοι στο «The Ellen DeGeneres Show» μίλησαν στο Buzzfeed News, διατηρώντας την ανωνυμία τους, για τα όσα βίωσαν δουλεύοντας για τη διάσημη παρουσιάστρια - κωμικό, Ellen DeGeneres, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τις συνθήκες στο χώρο εργασίας της εκπομπής, το οποίο υποστήριζαν ότι είναι γεμάτο με «ρατσισμό, φόβο και εκφοβισμό».

Καταγγελίες για λεκτική βία και ρατσιστικά σχόλια

Παρόλο που η  Έλεν ντε Τζενέρις έχει προωθήσει εδώ και καιρό το σύνθημα «να είσαι ευγενικός» το προσωπικό στην εκπομπή της φαίνεται ότι γνώρισε ακριβώς το αντίθετο. «Το να είσαι ευγενικός είναι βλακείες και συμβαίνει μόνο όσο οι κάμερες είναι ανοιχτές. Όλα για το σόου γίνονται» είπε ένας πρώην συνεργάτης της. «Ξέρω ότι δίνουν χρήματα σε ανθρώπους και τους βοηθούν, αλλά είναι για το σόου».

Μία μαύρη υπάλληλος, η οποία εργάστηκε για 1,5 χρόνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της Έλεν αποκάλυψε ότι βίωσε «ρατσιστικά σχόλια, φόβο και μικροεπιθέσεις». Ένας παραγωγός της εκπομπής κάποια στιγμή είπε σ' αυτήν και σ' έναν άλλο μαύρο υπάλληλο ότι μπορεί να τους μπερδεύει γιατί είχαν και οι δύο πλεξούδες τα μαλλιά τους. Σε μια άλλη περίπτωση, μια κειμενογράφος της εκπομπής της είπε: «Λυπάμαι, ξέρω μόνο τα ονόματα των λευκών που εργάζονται εδώ». Οι συνάδελφοί της αντί ν' αντιδράσουν άρχισαν να γελούν με το σχόλιο.

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στην εκπομπή για ένα χρόνο είπε ότι επισκέφτηκε μια μονάδα ψυχικής υγείας μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, αλλά όταν επέστρεψε στη δουλειά του ανακοίνωσαν ότι έχει απολυθεί. «Νομίζουμε ότι εάν κάποιος έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας δεν θα θέλει να προσθέσει κι άλλο άγχος στη ζωή του» του είπαν.

ειδήσεις τώραΈλεν ντε Τζενέριςεκπομπή