Lifestyle|21.07.2022 10:00

Harry Styles: Ο τραγουδιστής γίνεται μάθημα σε πανεπιστήμιο του Τέξας

Newsroom

O δημοφιλής τραγουδιστής και πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction, Harry Styles (Χάρι Στάιλς), ενέπνευσε ένα Πανεπιστήμιο του Τέξας και την άνοιξη του 2023, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ένα μάθημα που αφορά στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

Το μάθημα λέγεται «Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture» και θα καλύπτει διάφορες όψεις της φήμης, αλλά με επίκεντρο τον Harry. Οι φοιτητές θα εξερευνήσουν την κουλτούρα του Ίντερνετ, τη μόδα, το φύλο αλλά και τη σεξουαλικότητα. Την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής της ψηφιακής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Louie Dean Valencia, στο Twitter εξηγώντας ότι στόχος είναι η κατανόηση της πολιτιστικής και πολιτικής εξέλιξης των σύγχρονων celebrities.

«Είναι επίσημο. Θα διδάξω το πρώτο μάθημα σε πανεπιστήμιο για το έργο του Harry Styles την ερχόμενη άνοιξη». Ανέβασε το επίσημο mail που που του ανακοινώνει το πρόγραμμα του μαθήματος και ο ενθουσιασμός του δεν κρυβόταν. «Είναι το ίδιο πράγμα με το να μελετάς τους Beatles. Το μάθημα θα θα δώσεις στους φοιτητές μία ιδέα για την παγκοσμιοποίηση αλλά κυρίως για θέματα γύρω από το φύλο, τη φυλή και τη σεξουαλικότητα και πώς γίναμε μέρος του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε σήμερα». Ξέρω ότι δεν θα σοκαριστείτε, αλλά ο καθηγητής είναι μεγάλος fan του Styles.

Ο 28χρονος καλλιτέχνης έχει ανοίξει πράγματι το δρόμο για την ανατροπή των στερεοτύπων σε ό,τι αφορά το φύλο, τη ρευστότητά του, το ντύσιμο και το να είσαι ανοιχτός. Αν και το έκαναν και άλλοι καλλιτέχνες πριν τον Styles, οι νεότερες γενιές εμπνέονται από εκείνον και δεν είναι λίγες οι φορές που οι θαυμαστές έχουν ζητήσει βοήθεια από εκείνον, ενώ βρίσκεται live στη σκηνή, προκειμένου να κάνουν coming out.

Ο Styles έχει επιλέξει να μην μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του, γιατί θεωρεί ότι αρκεί που το γνωρίζουν οι δικοί του άνθρωποι. Εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε σχέση με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Olivia Wilde και ο τελευταίος του δίσκος είναι το αποτέλεσμα μίας πολύ δημιουργικής καραντίνας.

 

«Το όνειρό μου θα ήταν να εμφανιστεί ο Χάρι στο μάθημα»

Ο Βαλένσια δήλωσε ότι η ιδέα του για το μάθημα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2020, όταν η πανδημία COVID-19 περιέπλεξε τις περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές. «Αυτό το μάθημα προέκυψε από την έρευνα που ξεκίνησα όταν κλείστηκα στο σπίτι το καλοκαίρι του 2020 ακούγοντας τη μουσική του Harry», εξήγησε. «Όταν δεν μπορούσα να ταξιδέψω για να κάνω την κανονική μου έρευνα, άρχισα να ερευνώ τον Harry - εστιάζοντας στην τέχνη του, στους τρόπους με τους οποίους άλλαξε ο ανδρισμός την τελευταία δεκαετία, στην κουλτούρα των διασημοτήτων και στο διαδίκτυο».

Οι θαυμαστές έχουν ήδη εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για το μάθημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα μπορέσουν να μπουν στην αίθουσα. «Οι τάξεις έχουν ανώτατο όριο τα 20 άτομα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε συζητήσεις σε βάθος», δήλωσε ο Βαλένσια στο NBC New York. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και θα ήθελα πολύ να το διδάξω σε ένα ευρύτερο κοινό».

Ωστόσο, υπάρχει ένα άτομο στο οποίο θα επέτρεπε να συμμετάσχει. «Το όνειρό μου θα ήταν να εμφανιστεί ο Χάρι στο μάθημα (ή απλώς στο Zoom) - αλλά καταλαβαίνω πόσο απασχολημένος είναι», δήλωσε ο Βαλένσια. «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξέρει ο Χάρι είναι ότι αυτό το μάθημα δεν εστιάζει στην προσωπική του ζωή, παρά μόνο στην τέχνη του και στη δημόσια εικόνα του».

Το μάθημα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Τέξας για τον Styles ακολουθεί το πρόσφατο μάθημα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για την Taylor Swift, το οποίο διδάχθηκε στο Clive Davis Institute της σχολής την άνοιξη του 2022 από τη συγγραφέα του Rolling Stone, Brittany Spanos. «Αυτό το μάθημα θέλει να αποδομήσει τόσο την έλξη όσο και τις αντιπάθειες για την Taylor Swift μέσα από στενές αναγνώσεις της μουσικής της και του δημόσιου λόγου της, όπως αυτός σχετίζεται με τη δική της ανάπτυξη ως καλλιτέχνη και διασημότητα», αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος, σύμφωνα με το Variety.

'«Καλύπτω την Τέιλορ Σουίφτ από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου ως συγγραφέας πριν από μια δεκαετία και είμαι θαυμάστρια της για ακόμα περισσότερο καιρό», εξήγησε η καθηγήτρια, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη τιμή να μπορώ να μοιραστώ την Swiftie εξειδίκευσή μου» με την τάξη της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πανεπιστήμιοΤέξαςΧάρι Στάιλςειδήσεις τώρατραγουδιστής