Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και σκίτσα του θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο
NewsroomΈργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα πωληθούν σε δημοπρασία αφιερωμένη στα επιτεύγματα του σημαντικού Βρετανού καλλιτέχνη. Πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες και σκίτσα του 85χρονου γεννημένου στο Μπράντφορντ καλλιτέχνη θα πωληθούν από τον οίκο δημοπρασιών Phillips στο Λονδίνο, στις 13 Σεπτεμβρίου.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται έργα από τη συλλογή των Νοτιοαφρικανών συλλεκτών Άντριου και Σάντι Όβενστοουν, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες της αγροικίας Cape Dutch, γνωστής ως Stellenberg Gardens. Σε αυτή ανήκουν ο πίνακας Tyler Dining Room του 1984 και η αναμφισβήτητα πιο περιζήτητη έκδοση του έργου Afternoon Swimming του 1979 που αναδεικνύει την ικανότητα του καλλιτέχνη στη λιθογραφία.
Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για να χρηματοδοτηθεί η εξασφάλιση νέων έργων σύγχρονων Νοτιοαφρικανών καλλιτεχνών.
- Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αττική - Οι άνεμοι θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, φόβοι για αναζωπυρώσεις
- Νέος γύρος στο ενεργειακό πόκερ του Nord Stream - Μαρτύριο της σταγόνας από τη Ρωσία
- Απίθανο καψόνι του Ερντογάν στον Πούτιν - Τον άφησε να περιμένει όρθιος και αμήχανος πριν του δώσει το χέρι του
- Στεφανίδη: Στις φλόγες το σπίτι της στην Παλλήνη - «Να παραιτηθεί ο Περιφερειάρχης», λέει ο πατέρας της
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Χωρίς μπαταρία ο απινιδωτής στο ιατρείο - Τι εξετάζουν στα Εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ
- Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ - Πορτοκαλί προειδοποίηση: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι
- «Δεν θα γράψεις εσύ εμένα»: 48χρονος επιτέθηκε σε τροχονόμους με κουτουλιά και αγκωνιές στην Καισαριανή
- Στην Ελλάδα «πρέπει να χυθεί αίμα για να αλλάξει κάτι»: Το μήνυμα του Αλκίνοου Ιωαννίδη που πρέπει να ακούσουμε